• Workshop s fotografom Richardom Gerényim

          • Dňa 1011. 2022 sa žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili v priestoroch Tatraskej galérie workshopu s fotografom Richardom Gerényim. Rreálne si mohli žiaci ,,vyskúšat" fotografovanie rôznymi druhmi fotoaparátov. Následne videli ako sa upravujú fotografie do konečnej formy. Veľmi atraktívnou aktivitou bolo oboznmenie sa ,,dronom". Viacero fotografií sa podarilo odfotografovať z výšky interiéru a exteriéru tatrnaskej galérie. Worksop bol realizovanýv rámci kultúrno – edukatívneho projektu ,, My vám – vy nám".

          • Workshop s umelcom Helmutom Bistikom

          • Dňa 8.11. 2022 sa žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili v priestoroch Tatraskej galérie workshopu a otvoreného rozhovoru s umelcom a špeciálnym výtvarným pedagógom Helmutom Bistikom. V tvorivej atmmosfére si žiaci pod jeho vedením vyrábali viacrozmerné papierové dekorácie hlavy a kreslili ceruzou portréty. Aktivita bola veľmi kreatívna a žiaci si ju ,,užili". Worksop bol realizovanýv rámci kultúrno – edukatívneho projektu ,, My vám – vy nám".

          • Workshop s Erikou Šajgalovou

          • Dňa 4:11: 2022 sa žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili v priestoroch Tatraskej galérie workshopu s Erikou Šajgalovou – autokou prvého rómskeho šlabikára. Životný príbeh Eriky Šajgalovej bol inšpirujíucim podnetom pre našich žiakov. Worksop bol realizovaný v prítomnosti televízie Poprad. Beseda a tvorivá aktivita – kresba portrétov sa konala v rámci kultúrno – edukatívneho projektu ,, My vám – vy nám".

          • Z rozprávky do rozprávky

          • Dňa 9. 11. 2022 sme so žiakmi našej školy navštívili Podtatranskú knižnicu na podujatí „Z rozprávky do rozprávky“. Pani knihovníčka si pre žiakov pripravila rozprávku „Ako zvieratká upratovali“. Žiaci sa so záujmom započúvali do rozprávky a odpovedali na otázky o ochrane prírody. Našich žiakov rozprávka upútala  a spoločne sme si nakreslili zvieratká z príbehu, kde si deti rozvíjali svoju fantáziu a predstavivosť. Za príjemnú návštevu knižnice ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

          • Návšteva charitného domova sv. Ondreja v Hôrke pri Poprade

          • Pri príležitosti mesiaca úcty k starším, v rámci biblického krúžku, sme s našimi žiakmi navštívili charitný domov sv. Ondreja pre seniorov v Hôrke pri Poprade. Žiaci s láskou pre seniorov napiekli, vyzdobili a zabalili perníčky, vymaľovali Mandaly s tvarom srdca. Pod vedením vedúcej biblického krúžku pani učiteľky Greňovej a s hudobným doprovodom pani učiteľky Beťkovej aj pripravili krátke pásmo básni a piesní. Veľká vďaka patrí pracovníčkam Mgr. et Mgr. Mária Svitaňovej a Mgr. Alenke Liptákovej ako aj opatrovateľkám. Seniori mali veľkú radosť z našej návštevy a pozvali nás na ďalšie stretnutia.

             

          • Halloweenské dekorácie a aranžmány

          • Dňa 24. 10. 2022 sa žiaci 8.B. a 1.P. triedy zúčastnili v priestoroch Tatraskej galérie jesenných tvorivých dielni pod názvom: Halloweenské dekorácie a aranžmány. V tvorivej a veselej atmosfére vyrábali žiaci pod vedením galérijného pedagóga dekoratívne tekvice, ktoré sme si následne aranžovali v interiéry a exteriéry našej školy.

          • „MY VÁM VY NÁM“

          • Dňa 21.10.2022 sa naši žiaci Spojenej školy na Partizánskej ulici zúčastnili workshopu so známou keramikárkou Soňou Zeliskovou. Tá si pre nás pripravila veľmi pestrý program v podobe ukážok  práce s hlinou a  výrobok v podobe rybky, ktorý si deti  dotvorili.

          • Slalom na suchu

          • Žiaci našej školy sa zúčastnili v sobotu 8.10.2022 na športovej súťaži v Spišskom Bystrom. Jesenné počasie všetkým športovcom prialo a zápolenia medzi jednotlivými kategóriami prebiehali v priateľskom duchu. Víťazmi sa stali všetci, ktorí pribehli do cieľa. Naši žiaci si zmerali sily so svojimi rovesníkmi z iných škôl, bola to pre nich cenná skúsenosť a už teraz sa tešíme na ďalší ročník tejto športovej súťaže.

          • Tvorivé dielne v TATRANSKEJ GALÉRII

          • Dňa 11.10.2022 sa žiaci našej školy zúčastnili podujatia  v rámci umelecko – edukatívneho projektu s názvom : MY VÁM – VY NÁM. Žiaci sa zúčastnili workshopu s umeleckým kováčom Petrom Gurníkom.  Pod dohľadom skúseného  kováčskeho majstra mali žiaci možnosť si vyrobiť vlastný výrobok z kovu.

          • Výtvarná súťaž „Najúžasnejšie zvieratko“

          • Naša škola sa zapojila do výtvarnej súťaže „Najúžasnejšie zvieratko“. Slovensko je krajina bohatá na prírodné krásy a rozmanité biotopy plné zaujímavej fauny a flóry. Spoznať našu prírodu v ranom veku je základom pre to, aby sme ju po celý život mali radi, chránili ju a starali sa o ňu. Sme veľmi radi, že sme si mohli spríjemniť školské chvíle zhotovovaním výtvarných prác. Ďakujeme Kauflandu za organizáciu tejto súťaže.

          • Svetový deň zdravej výživy

          • Tak, ako každý rok, aj tento rok sa dňa 17.  októbra 2022 uskutočnila krásna celoškolská akcia  pod názvom „Svetový deň zdravej výživy“. Základnou myšlienkou tohto dňa je pripomenúť si, že zdravá výživa predstavuje symbol fyzickej, kultúrnej i genetickej pestrosti, oboznámiť sa s množstvom rozmanitého ovocia a zeleniny, ochutnať jedlá i nápoje pripravené rôznymi spôsobmi. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí priložili ruku k dielu a spravili nám deň krajším, zaujímavejším a  chutnejším. Viac v našej galérii.

          • Hry v prírode

          • V piatok 7. 10. 2022 sme na našej škole zorganizovali jesenné hry v prírode. Tento rok sme ich strávili cvičením a bicyklovaním  na  školskom dvore, prechádzkou v okolí rieky Poprad, hraním futbalu na ihrisku alebo pobytom na detskom ihrisku.  Krásna farebná jeseň nám poskytla slnečné počasie, a tak nám nič nebránilo užiť si tento „deň pohybu“  s úsmevom na tvári.

          • Výtvarná súťaž „Svet očami autistov“

          • Naša škola sa zapojila do výtvarnej súťaže „Svet očami autistov“. Cieľom výtvarnej súťaže je prostredníctvom farebného hravého sveta farieb podporovať a rozvíjať u detí s poruchou autistického spektra s MP kreativitu a ich záujem o výtvarnú činnosť. Našim žiakom prajeme veľa úspechov.

          • Divadelné predstavenie „Spievajže, si spievaj“

          • 22. septembra 2022 do našej školy zavítali manželia Hlbockí a odohrali nám divadelné predstavenie pod názvom Spievajže, si spievaj. V repertoári rodinnej folklórnej skupiny boli zastúpené ľudové piesne a ľudové hudobné nástroje, ktoré pochádzajú z rôznych regiónov Slovenska. Zároveň nám predstavili typické slovenské ľudové hudobné nástroje ako sú fujara, gajdy, koncovka, šesťdierková píšťalka, píšťalka dvojačka, drumbľa, píla, mrmlák, flauty, husle, violončelo, ninera, heligónka, zvonce ako aj sprievodné hudobné nástroje ozembuch, triangel, rolničky, bzučák a iné. Vďaka tomuto vystúpeniu sme mali možnosť zaspievať si ľudové piesne a vytvoriť v našej škole tú správnu veselú atmosféru.

          • Oznam

          • Slávnostné otvorenie nového školského roka 2022/2023 sa uskutoční v pondelok

            5. septembra 2022 o 9.00 hod.

            v Spojenej škole, Partizánska 2, Poprad.

            Srdečne pozývame všetkých našich žiakov

            a ich rodičov.

          • Pokyny k prihlasovaniu na stravovanie pre nový školský rok 2022/2023

          • Záujem žiaka/dieťaťa o stravovanie v školskom roku 2022/2023 je potrebné nahlásiť telefonicky na tel. č.: 0948 160 083 alebo triednemu učiteľovi v deň nástupu žiaka/dieťaťa do SŠ/ŠMŠ.

            Následne je potrebné vyplniť záväznú prihlášku na stravovanie, ktorá je k dispozícii na stránke školy v sekcii „Školská jedáleň“ alebo Vám ju po vyžiadaní odovzdá triedny učiteľ pri nástupe žiaka/dieťaťa do SŠ/ŠMŠ. Vyplnenú prihlášku môžete odovzdať triednemu učiteľovi alebo na ekonomickom oddelení školy.

            Zároveň je potrebné uhradiť zálohovú platbu v termíne najneskôr do 5.9.2022 (pre zabezpečenie stravy od 6.9.2022).

            Žiaci/deti nahlásení na stravovanie po 5.9.2022 budú prihlásení na stravu automaticky od nasledujúceho dňa po pripísaní zálohovej platby na náš účet.

            Žiaci/deti, ktorí navštevovali našu SŠ/ŠMŠ v šk. roku 2021/2022 nemusia uhrádzať v termíne do 5.9.2022 zálohovú platbu na stravovanie. Kredit zo šk. roka 2021/2022 im bol prevedený do šk. roka 2022/2023 a pri nástupe žiaka/dieťaťa do SŠ/ŠMŠ bude zákonnému zástupcovi oznámená jeho výška a suma, ktorú bude potrebne uhradiť za stravné na mesiac október 2022.

            V prípade, že kredit zo šk. roku 2021/2022 nebude dostatočne vysoký na to aby pokryl sumu stravného na mesiac september bude zákonný zástupca žiaka/dieťaťa vyzvaný na uhradenie potrebnej sumy do 9.9.2022.

            V školskom roku 2022/2023 sa obedy pre prihlásených stravníkov začnú podávať od 06.09.2022.

            Termín úhrady a výška stravného:

            1. za žiakov/deti, ktorí nepoberajú dotáciu na podporu stravovacích návykov (vrátane žiakov PŠ):

            do 20. kalendárneho dňa v predchádzajúcom mesiaci

            Výška paušálnej platby: ŠMŠ a I. stupeň – 28,20€     II. Stupeň – 30,00€       PŠ – 32,40€

            1. za žiakov navštevujúcich SŠ, ktorí poberajú dotáciu na podporu stravovacích návykov:

            do 02. septembra príslušného kalendárneho roka.

            Výška zálohovej platby je 30 €

            (v prípade, že z dôvodu neodhlásenej stravy dôjde ku kráteniu zálohy je potrebne jej výšku obnoviť k 15. januáru príslušného kalendárneho roka alebo po vyzvaní pracovníčkou školskej jedálne)

            1. za detí navštevujúce ŠMŠ, ktoré poberajú dotáciu na podporu stravovacích návykov:

            do 02. septembra príslušného kalendárneho roka.

            Výška zálohovej platby je 20 €

            (v prípade, že z dôvodu neodhlásenej stravy dôjde ku kráteniu zálohy je potrebne jej výšku obnoviť vždy k 15. novembru, k 15. januáru a k 15. máju príslušného kalendárneho roka alebo po vyzvaní pracovníčkou školskej jedálne).

            Nárok na poskytnutie dotácie na stravu majú:

            1. deti, ktoré navštevujú MŠ alebo ZŠ a žijú v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (ďalej len „dieťa v HN“) alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima (ďalej len „dieťa v ŽM“) - v zmysle § 4 ods. 3 písm. b) zákona o dotáciách;
            2. deti, ktoré navštevujú ZŠ a žijú v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo 6 rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, (ďalej len „deti bez daňového bonusu), túto skutočnosť rodič podľa § 4 ods. 4 preukazuje škole čestným vyhlásením. V prípade, ak sa na dieťa poskytuje dotácia na stravu z titulu neuplatnia si tohto zvýšeného daňového bonusu, rodič nemá nárok ani na základný daňový bonus;
            3. deti, ktoré dovŕšili 15 rokov veku a navštevujú ZŠ je možný súbeh poberania daňového bonusu a dotácie na stravu, ak rodič vypíše čestné vyhlásenie.

             

            Bankové spojenie:                             SK27 8180 0000 0070 0062 8887

            Konštantný symbol:                           0308

            Poznámka príkazu na úhradu:          meno a priezvisko dieťaťa

            Prihlásiť na stravu alebo odhlásiť  dieťa zo stravy je potrebné najneskôr deň vopred do 13.00 h.

            Deti navštevujúce ŠMŠ je možné na pondelok prihlásiť alebo odhlásiť zo stravy najneskôr v pondelok ráno do 7:45 (neplatí pre žiakov SŠ a dospelých stravníkov).

            Možnosti odhlasovania zo stravy:

            • cez webovú stránku a mobilnú aplikáciu Edupage alebo
            • telefonicky na tel. č.: 0948 160 083 (v čase 7:30 – 13:00).

             

            V prvý deň choroby je možné neodhlásenú stravu odobrať do obedára v čase od 11.40 do 13.00 h.

            Za včas neodobranú stravu sa náhrada neposkytuje. Z dôvodu zálohových platieb vznikajú preplatky, ktoré stravníkom vraciame na účet vždy po skončení školského roka, najneskôr do konca júla. Odhlásenie stravy je možné realizovať najneskôr deň vopred v pracovných dňoch od 07.30h do 13:00h na telefónnom čísle 0948 160 083 alebo cez webovú stránku a mobilnú aplikáciu Edupage.

             

            Poprad, 22.08.2022

          • SKÁČEME OD RADOSTI!

          • Počas mája a júna 2022 prebiehala v obchodoch Lidl aktivita Maľované Slovenskô, v ktorej sa okrem zbierania edukatívnych nálepiek o našom krásnom Slovensku odovzdávali hlasy školám  na Slovensku.

            Naša škola získala v 2. Kategórii výhru v hodnote 10 000 € na nákup výpočtovej techniky.

            Ďakujeme spoločnosti LIDL, že sme sa mohli zúčastniť súťaže Maľované Slovenskô. Ďakujeme všetkým zamestnancom,  rodičom,  priateľom školy i neznámym, ktorí nás podporili a dali hlas našej škole a pomohli nám získať víťazstvo v 2. kategórii - výhru v hodnote 10 000 € na zakúpenie výpočtovej techniky pre našu školu.

            Novú výpočtovú techniku využijú naši pedagógovia k inovácii obsahu a metód vyučovania, efektívne použíjú IKT nielen na svoje vlastné štúdium a prípravu, ale aj v každodennom výchovno-vzdelávacom procese. Veľký význam IKT, ako učebného prostriedku bude aj v tom, že ich používanie prispeje k zefektívneniu vzdelávania žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami v našej škole.

            ĎAKUJEME

          • PRÁZDNINY

          • Všetkým deťom a žiakom, rodičom a zamestnancom školy prajeme krásne prežitie letných prázdnin plné zážitkov a oddychu. Prežite prázdniny a dovolenky v zdraví a v bezpečí.

            Opäť sa vidíme na začiatku školského roka 5. septembra 2022.

          • Nárok na poskytnutie dotácie na stravu 2022/2023

          • Vážení rodičia,

            od 01.07.2022 nadobudli účinnosť nové právne úpravy zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov a tie od školského roku 2022/2023 prinášajú zmeny v poskytovaní dotácií na stravu. Viac informácií nádjete tu.

          • Spievajže si, spievaj

          • Dňa 20.6.2022 sa v našej škole konalo školské kolo speváckej súťaže pod názvom Spievajže si, spievaj. Naši žiaci nás potešili svojimi speváckymi výkonmi a dokonca starší žiaci si pre nás pripravili hru na klavíri. Všetkým žiakom, ako ich pedagógom ďakujeme. Žiaci získali diplomy a vecné ceny.