• OZNAM

          • Vážení klienti, vážení zákonní zástupcovia,

             

            v mene prevádzkovateľa Spojená škola, Partizánska 2, 05801 Poprad, IČO: 42090202,  by sme Vás radi informovali o zmenách v systéme poradenstva a prevencie.

            Prijatím novely zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov nastávajú od 01. januára 2023 zmeny v sieti zariadení poradenstva a prevencie.

            V rámci nastolených zmien by sme Vás radi oboznámili, že oddelenie Centrum špeciálno-pedagogického poradenstva našej organizácie sa zlučuje s Centrom pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, J. Curie 3760/2, 058 01 Poprad, IČO:37880021 a vzniká nové zariadenie: Centrum poradenstva a prevencie, J. Curie 3760/2, Poprad, s elokovaným pracoviskom na Partizánska 2, Poprad.

            Dôsledkom toho prechádzajú spisové zložky všetkých klientov do agendy a správy Centra poradenstva a prevencie, J.Curie 3760/2, 058 01 Poprad, IČO:37880021, s ktorým sa zlučujeme. V prípade Vašich otázok súvisiacich so spracúvaním osobných údajov môžete kontaktovať nového prevádzkovateľa.

          • Tvorivý workshop "Quilling"

          • Dňa 7.12. 2022 sa žiaci druhého stupňa a ´Praktickej školy zúčastnili v priestoroch Podtatranskej knižnice v rámci projektu ,,Knižnica ľuďom" tvorivého workshopu ,,Quilling". V tvorivej atmmosfére si žiaci pod vedením pani Horňákovej vyrábali viacrozmerné papierové vianočné dekorácie.. Aktivita bola veľmi kreatívna a žiaci si ju ,,užili". Dokončené dekorácie zdobia priestory našej školy

            Projekt bol realizovaný s finančnou podporou Miniusterstva kultúry Slovenskej republiky.

          • Anjel Vianoc

          • Dňa 6.12. 2022 sa deti zo Školského klubu detí našej školy zúčastnili v priestoroch Tatraskej galérie vyhodnotenia celoslovenskej výtvarnej súťaže ,,Anjel Vianoc" Za kolekciu výtvarných prác v kategórii špeciálnych škôl sa pod vedením Mišky Kadličíkovej a Klaudii Mlynskej umiestnili na 2. mieste.

            Ocenené deti: Eva Bačová, Saskia Drugová, Denis Mirga, Matej Gábor, Maroš Jacko, Andrej Fendek a Katarína Harmanová.

            Všetkým oceneným srdečne blahoželáme.

          • Anjel Vianoc vyhodnotenie súťaže

          • Dňa 6.12. 2022 sa Matej Gábor zo 6.A. triedy zúčastnil v priestoroch Tatraskej galérie vyhodnotenia celoslovenskej výtvarnej súťaže ,,Anjel Vianoc" Za individuálnu výtvarnú prácu získal 1. miesto.Srdečne blahoželáme.

          • Tvorivý workshop "Keramika"

          • Dňa 23.11. 2022 sa žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili v priestoroch Podtatranskej knižnice v rámci projektu ,,Knižnica ľuďom" tvorivého workshopu ,,Keramika".Žiaci si pod vedením Anny Fedákovej vyrobili jedinečné vianočné svietniky, ktoré budú po vyglazovaní zdobiť priestory našej školy. Projekt bol realizovaný s finančnou podporou Miniusterstva kultúry Slovenskej republiky.

          • Tvorivý workshop "Batika"

          • Dňa 25.11. 2022 sa žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili v priestoroch Podtatranskej knižnice v rámci projektu ,,Knižnica ľuďom" tvorivého workshopu ,,Batika". Žiaci sa pod vedením Anny Ondrušekovej zahrali so všetkými farbami dúhy a vyrobili si svoje krásne farebné tričká. Projekt bol realizovaný s finančnou podporou Miniusterstva kultúry Slovenskej republiky.

          • Vianočná besiedka

          • Vianoce - čas lásky, pokoja a radosti. Tak by sme mohli charakterizovať  tie nádherné dni naplnené očakávaním, radosťou a láskou. V  našej škole sa tento vianočný čas spája s „Vianočnou besiedkou“. Žiaci potešili obecenstvo vianočnými koledami, básničkami, scénkami a  peknými vianočnými piesňami. Žiakom, ale aj našim kolegyniam, ktoré odviedli kus poriadnej práce patrí veľká vďaka.  Neostáva nám nič iné, len povedať – ďakujeme.

          • Mikuláš v našej škole

          • Predzvesťou vianočných sviatkov je príchod Mikuláša, ktorý ani tento rok na nás so svojimi pomocníkmi nezabudol. Deti v škole Mikuláša trpezlivo očakávali a prichystali si pre neho aj pekné pesničky a básničky. Výslužku v podobe sladkostí si určite zaslúžili. Ďakujeme Mikuláš! A na budúci rok Ťa budeme čakať zas!

          • Oznam - odhlasovanie obedov v mesiaci december

          • ​​Oznamujeme všetkým stravníkom a zákonným zástupcom detí a žiakov, že posledné odhlasovanie zo stravy v mesiaci december 2022 bude možné realizovať:

            do pondelka 19.12.2022 do 08:00 pre MŠ

            do pondelka 19.12.2022 do 12:00 pre ZŠ a PŠ

            Po tomto termíne už nie je možné odhlásiť sa z decembrových obedov pretože je potrebné účtovne uzavrieť kalendárny rok. V prípade choroby dieťaťa/žiaka, ktorý sa už nestihne odhlásiť zo stravy, si môže rodič dieťaťa/žiaka prevziať stravu v školskej jedálni.

            Za pochopenie ďakujeme!

          • Vianočné tvorivé dielne

          • Po ročnej prestávke a v spolupráci s občianskym združením Korálky sa v našej škole opäť uskutočnila akcia zameraná na rozvoj zručností pri práci s papierom, modelovacou hmotou, hlinou a drevom prostredníctvom VIANOČNÝCH TVORIVÝCH DIELNÍ, ktoré sa konali v našej škole 25. 11. 2022. Sviatočnú atmosféru dotvárali vianočné koledy, pri ktorých každý cítil, že Vianoce sú o chvíľu tu.

          • Workshop s fotografom Richardom Gerényim

          • Dňa 1011. 2022 sa žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili v priestoroch Tatraskej galérie workshopu s fotografom Richardom Gerényim. Rreálne si mohli žiaci ,,vyskúšat" fotografovanie rôznymi druhmi fotoaparátov. Následne videli ako sa upravujú fotografie do konečnej formy. Veľmi atraktívnou aktivitou bolo oboznmenie sa ,,dronom". Viacero fotografií sa podarilo odfotografovať z výšky interiéru a exteriéru tatrnaskej galérie. Worksop bol realizovanýv rámci kultúrno – edukatívneho projektu ,, My vám – vy nám".

          • Workshop s umelcom Helmutom Bistikom

          • Dňa 8.11. 2022 sa žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili v priestoroch Tatraskej galérie workshopu a otvoreného rozhovoru s umelcom a špeciálnym výtvarným pedagógom Helmutom Bistikom. V tvorivej atmmosfére si žiaci pod jeho vedením vyrábali viacrozmerné papierové dekorácie hlavy a kreslili ceruzou portréty. Aktivita bola veľmi kreatívna a žiaci si ju ,,užili". Worksop bol realizovanýv rámci kultúrno – edukatívneho projektu ,, My vám – vy nám".

          • Workshop s Erikou Šajgalovou

          • Dňa 4:11: 2022 sa žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili v priestoroch Tatraskej galérie workshopu s Erikou Šajgalovou – autokou prvého rómskeho šlabikára. Životný príbeh Eriky Šajgalovej bol inšpirujíucim podnetom pre našich žiakov. Worksop bol realizovaný v prítomnosti televízie Poprad. Beseda a tvorivá aktivita – kresba portrétov sa konala v rámci kultúrno – edukatívneho projektu ,, My vám – vy nám".

          • Z rozprávky do rozprávky

          • Dňa 9. 11. 2022 sme so žiakmi našej školy navštívili Podtatranskú knižnicu na podujatí „Z rozprávky do rozprávky“. Pani knihovníčka si pre žiakov pripravila rozprávku „Ako zvieratká upratovali“. Žiaci sa so záujmom započúvali do rozprávky a odpovedali na otázky o ochrane prírody. Našich žiakov rozprávka upútala  a spoločne sme si nakreslili zvieratká z príbehu, kde si deti rozvíjali svoju fantáziu a predstavivosť. Za príjemnú návštevu knižnice ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

          • Návšteva charitného domova sv. Ondreja v Hôrke pri Poprade

          • Pri príležitosti mesiaca úcty k starším, v rámci biblického krúžku, sme s našimi žiakmi navštívili charitný domov sv. Ondreja pre seniorov v Hôrke pri Poprade. Žiaci s láskou pre seniorov napiekli, vyzdobili a zabalili perníčky, vymaľovali Mandaly s tvarom srdca. Pod vedením vedúcej biblického krúžku pani učiteľky Greňovej a s hudobným doprovodom pani učiteľky Beťkovej aj pripravili krátke pásmo básni a piesní. Veľká vďaka patrí pracovníčkam Mgr. et Mgr. Mária Svitaňovej a Mgr. Alenke Liptákovej ako aj opatrovateľkám. Seniori mali veľkú radosť z našej návštevy a pozvali nás na ďalšie stretnutia.

             

          • Halloweenské dekorácie a aranžmány

          • Dňa 24. 10. 2022 sa žiaci 8.B. a 1.P. triedy zúčastnili v priestoroch Tatraskej galérie jesenných tvorivých dielni pod názvom: Halloweenské dekorácie a aranžmány. V tvorivej a veselej atmosfére vyrábali žiaci pod vedením galérijného pedagóga dekoratívne tekvice, ktoré sme si následne aranžovali v interiéry a exteriéry našej školy.

          • „MY VÁM VY NÁM“

          • Dňa 21.10.2022 sa naši žiaci Spojenej školy na Partizánskej ulici zúčastnili workshopu so známou keramikárkou Soňou Zeliskovou. Tá si pre nás pripravila veľmi pestrý program v podobe ukážok  práce s hlinou a  výrobok v podobe rybky, ktorý si deti  dotvorili.

          • Slalom na suchu

          • Žiaci našej školy sa zúčastnili v sobotu 8.10.2022 na športovej súťaži v Spišskom Bystrom. Jesenné počasie všetkým športovcom prialo a zápolenia medzi jednotlivými kategóriami prebiehali v priateľskom duchu. Víťazmi sa stali všetci, ktorí pribehli do cieľa. Naši žiaci si zmerali sily so svojimi rovesníkmi z iných škôl, bola to pre nich cenná skúsenosť a už teraz sa tešíme na ďalší ročník tejto športovej súťaže.

          • Tvorivé dielne v TATRANSKEJ GALÉRII

          • Dňa 11.10.2022 sa žiaci našej školy zúčastnili podujatia  v rámci umelecko – edukatívneho projektu s názvom : MY VÁM – VY NÁM. Žiaci sa zúčastnili workshopu s umeleckým kováčom Petrom Gurníkom.  Pod dohľadom skúseného  kováčskeho majstra mali žiaci možnosť si vyrobiť vlastný výrobok z kovu.

          • Výtvarná súťaž „Najúžasnejšie zvieratko“

          • Naša škola sa zapojila do výtvarnej súťaže „Najúžasnejšie zvieratko“. Slovensko je krajina bohatá na prírodné krásy a rozmanité biotopy plné zaujímavej fauny a flóry. Spoznať našu prírodu v ranom veku je základom pre to, aby sme ju po celý život mali radi, chránili ju a starali sa o ňu. Sme veľmi radi, že sme si mohli spríjemniť školské chvíle zhotovovaním výtvarných prác. Ďakujeme Kauflandu za organizáciu tejto súťaže.