• Tatranská galéria - Tvorivé dielne: Grafika

          • Žiaci našej školy prijali pozvanie do Tatranskej galérie a zúčastnili sa tvorivých dielní, v ktorých pracovali na tému - Grafika. Súčasťou tejto vydarenej akcie bola aj prehliadka výstavy rôznych umeleckých diel. Naši žiaci si následne vytvorili vlastné umelecké diela, pri ktorých sa ekologicky využili tetrapakové obaly a pomocou nich si vyrobili originálne grafiky podľa vlastnej fantázie. Oceňujeme trpezlivý a profesionálny prístup pedagóga Tatranskej galérie pri motivácii  a edukačnom vedení našich žiakov.

          • Výstava v Tatranskej Galérií

          • Dňa 27.1.2022 sa naši žiaci 1.ročníka zúčastnili prehliadky výstavy v Tatranskej galérií v Poprade s názvom Galandovci a ich znaková interpretácia reality. Súčasťou prehliadky boli aj tvorivé dielne s názvom - Keď vyrastiem budem sochár. Po približení práce sochárov si naši žiaci nakreslili sochu aká sa im páčila a farebne si ju vyzdobili. Najviac ich ale zaujala aktivita, kde si z drevených kociek postavili sochy a stavby. Výstavu sme si užili a veľmi pekne ďakujeme zlatej pani sprievodkyni, ktorá sa nám venovala.

          • Výtvarná súťaž "Moja najobľúbenejšia kniha"

          • Naša škola sa zapojila do výtvarnej súťaže, ktorú organizovalo OZ „Nie sme sami“. Súťaž bola určená pre žiakov s poruchou autistického spektra. Témou súťaže bolo: „Moja najobľúbenejšia kniha“. Poslaním je priblížiť verejnosti život autistov a ich pohľad na svet cez výtvarné aktivity. Do súťaže sa zapojilo aj niekoľko žiakov našej školy. Slávka Korvínová získala 1. miesto v II. kategórii žiakov, Eliáš Palko získal 2. miesto v II. kategórii žiakov a Kevin Krajč získal 2. miesto v III. kategórii žiakov. Žiakom srdečne gratulujeme.

          • Oznam

          • OZNAM

            Oznamujeme všetkým stravníkom a zákonným zástupcom žiakov, ktorí sú prihlásení na vyučovanie do 17.12.2021, že posledné odhlasovanie zo stravy v mesiaci december 2021 (na štvrtok 16.12. a piatok 17.12.) bude z dôvodu koncoročnej uzávierky možné realizovať

             

            do stredy 15.12.2021 do 13:00

             

            V prípade choroby dieťaťa, ktoré sa už nestihne odhlásiť zo stravy, si môže rodič dieťaťa prevziať stravu v jednorazovom obale, ktorý poskytne školská jedáleň.

            Za pochopenie ďakujeme!

             

             

                                                                                                                                                     Mgr. Andrea Bilšáková 

                                                                                                                                                      riaditeľka spojenej školy

          • Mikuláš

          • Predzvesťou vianočných sviatkov je príchod Mikuláša, ktorý ani tento rok na nás so svojimi pomocníkmi nezabudol. Privítali sme ho v piatok, 3. 12. 2021.  Mikuláš obdaril žiakov balíčkami, v ktorých si našli sladkosti a ovocie. Ďakujeme, Mikuláš! A na budúci rok Ťa budeme čakať zas!

          • Vianočné tvorivé dielne

          • Po ročnej prestávke a v spolupráci s občianskym združením Korálky sa v našej škole opäť uskutočnila akcia zameraná na rozvoj zručností pri práci s papierom, modelovacou hmotou, hlinou, drevom, pri pečení perníkov prostredníctvom VIANOČNÝCH TVORIVÝCH DIELNÍ, ktoré sa konali v našej škole  29. 11. a 30. 11. 2021. Sviatočnú atmosféru dotvárali vianočné koledy, pri ktorých každý cítil, že Vianoce sú o chvíľu tu.

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            tí ktorí ste si objednali pre svoje deti Ag samotesty, môžete si ich prísť vyzdvihnúť.  Samotesty budú odovzdávané zákonným zástupcom žiakom. 

                                                                                                                                            Ďakujeme za porozumenie.

          • Svetový deň zdravej výživy

          • Tak, ako každý rok, aj tento rok sa dňa 18.  októbra 2021 uskutočnila krásna celoškolská akcia  pod názvom „Svetový deň zdravej výživy“, ktorá je zameraná predovšetkým na zvyšovanie povedomia žiakov o zdravej výžive. Žiaci jednotlivých ročníkov spolu so svojimi učiteľkami pripravili rôzne zdravé jedlá, ktoré si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

          • Hry v prírode

          • Dni babieho leta sú zrána chladné, no postupne sa vyčasí a je príjemne teplo. Presne takýto deň bol v utorok 5. 10. 2021,  kedy sme v škole zorganizovali hry v prírode. Žiaci si preverili svoju telesnú zdatnosť na školskom dvore pri rôznych didaktických hrách, niektorí absolvovali vychádzku v okolí školy. Žiaci strávili príjemný deň v krásnej jesennej prírode.

          • Podtatranská knižnica v Poprade

          • Dňa 6. októbra 2021 sme sa so žiakmi zúčastnili podujatia v Podtatranskej knižnici s názvom – Vyčistíme svet. Cieľom daného podujatia bolo žiakov informovať o znečisťovaní prostredia a zároveň svojím aktívnym pričinením pomáhať riešiť tento globálny problém. Žiaci sa zapájali do mnohých zaujímavých aktivít, ktoré boli zamerané na podporu triedenia odpadu a recyklácie.

          • Tatranská galéria - Tvorivé dielne s hlinou

          • Dňa 17. septembra 2021 sme prijali pozvanie do Tatranskej galérie a zúčastnili sme sa tvorivých dielní, v ktorých žiaci pracovali s hlinou. Súčasťou tejto vydarenej akcie bola aj prehliadka výstavy umeleckých diel Leonarda Da Vinciho a jeho jedinečné stroje, ktoré mali žiaci možnosť aj vyskúšať. Naši žiaci si následne vytvorili z hliny svoje hrnčeky podľa vlastnej fantázie. Oceňujeme trpezlivý a profesionálny prístup pedagóga Tatranskej galérie pri motivácii  a edukačnom vedení našich žiakov.

          • Vyhodnotenie súťaže Anjel Vianoc

          • Naši žiaci sa už tradične zapojili do výtvarnej súťaže organizovanej Tatranskou galériou v Poprade pod názvom Anjel Vianoc. Tento rok sme boli mimoriadne úspešní. 1. miesto získal Denis Mirga. 2. miesto získali Peter Buranský a Matej Gábor. Ďakujeme zúčastneným žiakom za ich snahu a krásne výtvarné dielka.

          • Letná škola

          • Letná škola sa pre žiakov našej školy konala v dňoch od 9. 8. 2021 do 13. 8. 2021. Možnosť zúčastniť sa Letnej školy, ktorá bola organizovaná pre všetkých žiakov našej školy na báze dobrovoľnosti, využilo 17 žiakov prvého stupňa a 13 žiakov druhého stupňa. Žiaci boli rozdelení do piatich skupín. Letná škola neprebiehala vo forme klasického vyučovania, ale napriek tomu jej primárnym cieľom bolo vzdelávanie a rozvoj kompetencií žiakov. Vzdelávanie prebiehalo formou zážitkového, hravého a tvorivého učenia sa. Našim cieľom bolo poskytnúť našim žiakom zmysluplné využitie času počas letných prázdnin s výchovno-vzdelávacími aktivitami, ktoré boli prispôsobené ich veku a potrebám. Snažili sme sa u žiakov rozvíjať praktické, sociálne a kultúrne zručnosti. Realizovali sme aktivity, ktoré nemáme v priebehu školského roka. Miestom realizácie vzdelávacích aktivít bol nielen interiér školy a triedy, ale najmä vonkajšie priestory a blízke okolie školy.  Okrem rôznych aktivít sa žiaci podieľali na príprave rôznych jedál a pochúťok, na základe ktorých sme sa snažili zopakovať si nielen postup ich prípravy, stolovanie, ale aj bezpečnosť pri práci v kuchyni. Veríme, že Letná škola v nás všetkých zanechala pozitívnu stopu.

          • Oznam

          • Prosíme rodičov, ktorí prejavili záujem o Ag samotesty, aby si ich prišli vyzdvihnúť:

            • od 05. 10. do 8.10. ( utorok - piatok ) do 15:00 hod.

            Samotesty budú odovzdané iba do rúk zákonným zástupcom.

            Ďakujeme za porozumenie.

          • Oznam

          • Prosíme rodičov, ktorí prejavili záujem o Ag samotesty, aby si ich prišli vyzdvihnúť

            • 14. 09. ( utorok )  od 12:30  do 14:00 hod.,
            • 16. 09. ( štvrtok ) od 7:30 do 8:00 hod. alebo od 12:30  do 14:00 hod.

            Samotesty budú odovzdané iba do rúk zákonným zástupcom.

            Ďakujeme za porozumenie.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022  bude 2. septembra 2021 o 9:00 hod. na školskom dvore. 

            Vstup do budovy školy len pre rodičov detí ŠMŠ a žiakov prípravného a 1 .ročníka. 

            ŠKD a obedy - od 3. septembra ( bližšie info poskytnú triedni učitelia ).

                                                                                                                            Ďakujeme za porozumenie.

          • Opatrenia v šk. roku 2021/2022

          • Nosenie rúšok: v škole je povinné mať prekrytie horných dýchacích ciest rúškom. Výnimku z povinnosti nosiť rúško majú deti do 6 rokov, deti v materskej škole, žiaci so závažnými poruchami autistického spektra, so sluchovým postihnutím, alebo so stredným a ťažkým mentálnym postihnutím a ich pedagógovia. Rodič zabezpečí pre žiaka každý deň min. 2 rúška a papierové jednorazové vreckovky.

            Ranný filter: škola bude vykonávať ranný filter. Nástup deti a žiakov do školy bude rozdelený na tieto časové úseky:

            ŠMŠ a I. stupeň ŠZŠ od 7:30 do 7:50 hod.,

            II. stupeň ŠZŠ a PŠ   od 7:50 do 8:10 hod.

            Bezpríznakovosť: rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky žiaka do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní ( vrátane víkendov a sviatkov). Žiak s príznakmi musí ostať doma.

            Samotestovanie: rodič má  možnosť dobrovoľného samotestovania Ag testami v domácom prostredí (odporúča sa testovanie dieťaťa v pondelok a štvrtok ráno pred nástupom do školy ).  Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane sadu 25 ks testov na domáce testovanie. V prípade pozitívneho výsledku, žiak ostáva doma.  Rodič kontaktuje detského lekára a túto skutočnosť bezodkladne oznámi škole.

            Prerušenie vyučovania v triedach: ak sa v trieda vyskytne žiak alebo zamestnanec pozitívny na Covid 19, pôjdu žiaci z triedy do 14-dňovej karantény ( okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény ).

            Výnimku z karantény si môžu uplatniť:

            • žiaci, ktorí prekonali ochorenie Covid 19 za posledných 180 dní ( je potrebné sa preukázať ),
            • plne zaočkovaní žiaci alebo žiaci zaočkovaní 1. dávkou do 180 dní od prekonania ochorenia Covid 19.

            Ospravedlnenie dochádzky žiaka: rodič môže svojim rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe nasledujúcich dní. V prípade opakovanej absencie žiaka bude škola túto neprítomnosť žiaka na vyučovaní prešetrovať.

            Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je možný len s výnimkou, potvrdenou riaditeľkou školy a „Písomným vyhlásením a bezpríznakovosti“.

             

          • Hurá, hurá škola volá... rozlúčka s predškolákmi...

          • Naši malí – veľkí predškoláci sa v piatok rozlúčili so svojimi kamarátmi a pani učiteľkami, ktoré pre nich pripravili prekvapenie na školskom dvore. Počasie nám prialo a tak sa deti mohli dosýta vyčľapkať v bazéniku, zaskákať si na trampolínke, zatancovať si pri veselej hudbe a oddýchnuť si v tieni na deke pri malom chrumkavom občerstvení. Všetci boli spokojní a domov naši predškoláci odchádzali plní zážitkov a s úsmevom na tvári.

            V budúcom školskom roku školáčikom prajeme veľa úspechov!

          • Výlet v Starom Smokovci

          • Dňa 24.6. 2021 sa naši žiaci zo 4.A. zúčastnili výletu do Starého Smokovca. Na výlet sme sa dopravili električkou zo železničnej stanice Poprad-Tatry. Počasie nám prialo, bolo pekne a horúco a tak sme sa vybrali k minerálnej vode Smokovecká Kyselka. Minerálnu vodu sme ochutnali, oddýchli si a osviežili sa v malom potôčiku. Na konci našej cesty sme si dali zmrzlinu a už sa pobrali na železničnú stanicu v Starom Smokovci. Na výlete sa nám páčilo a spoločne sme si ho užili.