• Výtvarná súťaž S vďakou našim mamám

          • Aj tento rok organizuje Spojená škola, Kostolné námestie 28, Kežmarok už XIV. ročník krajskej kreatívnej súťaže s názvom S vďakou našim mamám. Do tejto výtvarnej súťaže sa zapojili aj naši žiaci z 3.A a to Matias Kuchta a Lea Džurná. Našim žiakom držíme silno prsty a tešíme sa na výsledky. Vyhodnotenie súťaže bude začiatkom mája.

          • Výtvarná súťaž "Včely, včielky, včeličky"

          • Príchod jari nám zavial výtvarnú súťaž "Včely, včielky, včeličky" a naše včeličky- žiaci s nadšením fantázirovali, spoznávali život včiel, tvorili ale hlavne užívali si to. A takéto dielka vznikli z ich šikovných rúk. 

          • Regionálne kolo súťaže v prednese poézie a prózy „Podtatranský Kubko“

          • Dňa 22. marca sa v našej škole konal už 15. ročník regionálnej súťaže v prednese poézie a prózy „PODTATRANSKÝ KUBKO“. Do súťaže sa prihlásili školy, ktoré vzdelávajú žiakov s mentálnym postihnutím, žiakov vzdelávaných v špeciálnych základných školách,  špeciálnych triedach ZŠ a v praktických školách.

            Svoje zručnosti v prednese predviedlo 25 žiakov z týchto škôl: Spojená škola Poprad, ŠZŠ Svit (aj žiaci z elokovaného pracoviska Batizovce), ŠZŠ Spišský Štiavnik (aj žiaci z elokovaného pracoviska Hranovnica),  ZŠ Poprad – Matejovce.  Súťažilo sa v piatich kategóriách. Z našich žiakov sa na 1. mieste v I. kategórii umiestnila Ester Kotľarová, v II. kategórii Ján Boris Sidor, v III. kategórii  Terézia Kokyová. 3. miesto v III. kategórii  patrí Denisovi Mirgovi a Matejovi Gáborovi. Druhé miesto v V. kategórii získal Alex Ožvoldík. Všetkým víťazom gratulujeme a tešíme sa na budúci rok.

          • „Podtatranský Kubko“ – školské kolo

          • Každoročne v našej škole organizujeme školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy pod názvom „PODTATRANSKÝ KUBKO“. Ani tento školský rok tomu nebolo inak. Do súťaže sa zapojilo 25 žiakov, ktorí si pod vedením svojich pedagógov pripravili pekné básne a prózy. Každý žiak získal pochvalu za výborný výkon v prednese a vecnú cenu. Všetkým žiakom a pedagógom ďakujeme za kultúrny zážitok a tešíme sa na budúci rok.

          • Svetový deň vody

          • Bez VODY sa nedá žiť, bez VODY by nebol život na Zemi.  Preto si zaslúži svoj SVETOVÝ DEŇ VODY, ktorý si pripomíname dňa 22. marca. Na deň vody mávame jedinečnú príležitosť vlastnými zážitkami, skúsenosťami, pozorovaním a objavovaním, formou zážitkového učenia si vyskúšať jej podoby, zahrať sa s ňou, odmerať jej teplotu, objem, chuť či iné vlastnosti. Prostredníctvom tejto aktivity deti získali dôležité poznatky o tom, aká je voda dôležitá pre každého z nás a tiež, že je obrovským darom prírody, musíme ňou šetriť.

          • Výtvarná súťaž Vesmír očami detí

          • Aj tohto roku sa naši žiaci zapojili do výtvarnej súťaže "Vesmír očami detí". Riadili sa výrokom českého spisovateľa Karla Čapka: "Príroda je dielom vesmíru, umenie však dielom človeka." Čo poviete? Sú to diela hodné magického vesmíru? 

          • Canisterapia v domčeku

          • V utorok 19.3. 2024 aj k nám do 3.A prišla Anka s jej milým psíkom Belou. Deti a psík Bela sa najprv vzájomne zoznámili, pohladkali ju, držali na kolenách a potom im Bela predviedla triky,ktoré ovláda. Nakoniec Bela hľadala piškóty na farebnom koberčeku, ktoré jej deti spoločne skryli. To bolo zábavy a smiechu.

          • Dobšinského noc

          • Aj počas noci sa môžu v škole diať zvláštne veci. Tiché priestory školy ožili v noci zo 14. na 15. marca 2024. Iba jedenkrát za rok zažijú žiaci dobrodružnú noc, večer plný očakávaní a dobrodružstva. Naši nocľažníci sa stretli so zbalenými spacákmi, dekami a zubnými kefkami, aby prežili jednu z najvzrušujúcejších nocí v škole. Bohatý program organizovaný triednymi učiteľmi sa niesol návštevou Podtatranskej knižnice, kde žiaci mali možnosť  dozvedieť sa nové zaujímavosti  o spisovateľovi Pavlovi Dobšinskému. Program pokračoval aj v priestoroch našej školy, kde žiaci spolupracovali pri príprave  langošov, šišiek a palaciniek. Pestrý program pokračoval večernou diskotékou a pozeraním detských rozprávok. Samotný program pokračoval aj na druhý deň, návštevou spoločenskej miestnosti, kde sme si pozreli rozprávku „Vtáci sťahováci“.  A najväčšia odmena pre všetkých? Veselá zábava, tajomné príbehy a hlavne vynikajúca atmosféra. Už teraz sa tešíme na ďalší rok.

          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Krásne jarné sviatky sa k nám nezadržateľne blížia, a preto sme  na našej škole zorganizovali veľkonočné tvorivé dielne. Do aktivít sa v rámci tvorivých dielní zapojili všetky triedy pod vedením svojich triednych vyučujúcich. V tvorivej atmosfére vznikalo veľa krásnych výrobkov s jarnou a veľkonočnou tematikou. Žiaci zdobili vajíčka, vyrábali kuriatka, ovečky, kohútiky, zajačiky a jarné závesné dekorácie z rôznych materiálov.

          • Výtvarná súťaž Krehká krása Batizoviec

          • Aj tento rok sa naši žiaci zúčastnili súťaže s veľkonočnou tematikou "Krehká krása Batizoviec", ktorú vyhlasuje Podtatranské osvetové stredisko v Poprade spolu s obcou Batizovce. Žiaci vytvárali jedinečné kraslice rôznorodou výtvarnou technikou.

          • Krehká krása Batizoviec

          • Organizátorom tejto súťaže v maľovaní kraslíc je  Podtatranské osvetové stredisko v Poprade. Cieľom súťaže spojenej s výstavou, predvádzaním a sprievodným programom je podnietiť tvorivú aktivitu a fantáziu ľudových umelcov – tvorcov kraslíc, uchovať zvyky a tradície. Súťaž má umožniť vzájomnú konfrontáciu tvorivých výsledkov jednotlivých autorov. Naše deti sa do tejto súťaže zapojili s veľkým elánom a výsledkom ich pracovnej tvorivosti boli takéto krásne kraslice.

          • Výtvarná súťaž - Život na dedine

          • Žiaci našej školy sa v mesiaci január zapojili pod vedením pedagóga Lucie F. do výtvarnej súťaže Miloš Alexander Bazovský. Maľovali diela inšpirované priamo Bazovského dielami a témami. Deti vytvárali obrazy s prírodnou tématikou a život na dedine. Výstava vybraných prác sa bude konať v priestoroch Galérie M. A. Bazovského v Trenčíne. 

          • Školský výlet – Zimná príroda vo Vysokých Tatrách

          • Piatok 16. Február bol pre žiakov ŠMŠ, prvého a druhého stupňa našej školy skoro čarovný. Na výlete vo Vysokých Tatrách sme sa tešili pohľadom na naše krásne hory aj nádhernú zasneženú tatranskú prírodu. Zo Starého Smokovca sme sa na Hrebienok prepravili pozemnou lanovkou, bol to pre žiakov veľký zážitok. Prezreli sme si Tatranský Dóm. Interiér Ľadového Dómu zdobila replika monumentálnej stavby z Londýna – Westminské opátstvo postavené v gotickom štýle aj s miniatúrami korunovačných klenotov. Veselá guľovačka a šmýkačka nesmeli chýbať. Mali sme krásne slnečné počasie. Naši žiaci si preverili vedomosti o zime a odniesli si bohaté zážitky. Výlet sme ukončili krátkou prechádzkou po Starom Smokovci.

          • Canisterapia

          • Dnes 13. 2. 2024 prišla k nám do školy Anka so svojim psíkom Bella. Spoločne sme sa naučili ako máme psíka hladkať. Bella nám ukázala ako vie hľadať piškóty. Všetci sme mali veľkú radosť a ďakujeme za nádhernú canisterapiu.

          • Karneval

          • K jedným z najočakávanejších podujatí v našej škole neodmysliteľne patrí aj karneval. Ani tento rok to nebolo inak. Krásne vyzdobená spoločenská miestnosť,  ktorá sa snažila zaujať nielen farebnosťou, ale aj originálnymi prácami našich žiakov bola predzvesťou veľkej zábavy. Deti sa prezliekli do rôznych karnevalových masiek a premenili sa na  postavy z rozprávok. Nechýbali piráti,  policajti, princezné, čarodejnice, hokejisti a rôzne postavičky z detských rozprávok.  Bolo čo obdivovať.  K príjemnej karnevalovej nálade nechýbala dobrá hudba. Pri rezkej muzike všetci prežili čarovné dopoludnie plné radosti, obohatené o krásne zážitky.

          • Tatranská galéria tvorivé dielne - Batika

          • Dňa 2.2. 2024 sme sa so žiakmi 9.B. a 7.A. triedy zúčastnili v Tatranskej galérii tvorivej dielne - "Batika". Žiaci si pod vedením galérijného pedagóga upevnili svoje pracovné zručnosti a návyky a vyrobili si nádherné farebné košele a tričká, ktoré si odniesli do školy.

          • Podtatranské múzeum – Lesná medicína

          • Dňa 30.1. 2024 sme sa so žiakmi 9.B. a 4.B. triedy zúčastnili edukačného programu "Lesná medicína". Program bol realizovaný vrámci vzdelávacieho programu Podtatranského múzea v centre mesta. Dozvedeli sme sa, aký vplyv má les na pocity a psychiku človeka. Žiaci sa zoznámili s liečivými účinkami lesa na ľudský organizmus, s liečivými rastlinkami a ich praktickým využitím v bežnom živote. Upevnili sme si vedomosti o význame hmyzu, vtáctva a dôležitosti každého organizmu v ekosystéme s dôrazom na podporu činností smerujúcich k ochrane životného prostredia a trvalo udržateľnému využívaniu jeho zložiek.

          • Podtatranská knižnica - Zima

          • V piatok 26. 1. 2024 sme sa so žiakmi 3.A, 4. B, 5. A, 1.P a 2.P - triedy  zúčastnili veľmi pekného predpoludnia v Podtatranskej knižnici v Poprade. Téma bola veľmi aktuálna: "Zima". Žiaci mali možnosť maľovať, lepiť, skladať a kresliť obrázky na danú tému. Hlavičky si potrápili hádankami o zime. Veľmi pekné rozprávky a básničky žiakov zaujali. Žiaci mali možnosť ukázať svoje vedomosti, čo sa týka znakov zimy, zimných športov a vianočných sviatkov. Zručnosti previedli do nádherných prác z ktorých mali radosť a odniesli si ich domov.

          • Olejko chráni prírodu - projekt

          • Naša škola sa zapojila do projektu " Olejko chráni prírodu". Jedná sa o zber použitého kuchynského oleja. Chceme Vás poprosiť o pomoc. 

            Je to veľmi jednoduché:

            -nevylievajte použitý olej do drezu

            - prelejte ho do plastovej fľaše a uzavrite

            - prineste olej do školy a vložte aj s obalom do pripravenej hnedej nádoby pred hlavným vchodom do školy. Vkladajte celé, uzavreté fľaše.

            To je všetko, veríme, že spoločnými silami môžeme urobiť veľký krok smerom k lepšej ochrane našej prírody.

            Ďakujeme Vám za Vašu podporu a zapojenie sa do projektu.

          • Návšteva Tatranskej galérie

          • Keďže má Tatranská galéria pre všetkých návštevníkov vianočný darček v podobe voľného vstupu, využili sme ho a so žiakmi 3.A sme si pozreli výstavu Petra a Jakuba Pollága a  výstavu Anjel Vianoc. Medzi vystavenými prácami sme našli aj tie naše a veľmi sme sa potešili.