• Regionálne kolo súťaže v prednese poézie a prózy „Podtatranský Kubko“

          • Dňa 22. marca sa v našej škole konal už 15. ročník regionálnej súťaže v prednese poézie a prózy „PODTATRANSKÝ KUBKO“. Do súťaže sa prihlásili školy, ktoré vzdelávajú žiakov s mentálnym postihnutím, žiakov vzdelávaných v špeciálnych základných školách,  špeciálnych triedach ZŠ a v praktických školách.

            Svoje zručnosti v prednese predviedlo 25 žiakov z týchto škôl: Spojená škola Poprad, ŠZŠ Svit (aj žiaci z elokovaného pracoviska Batizovce), ŠZŠ Spišský Štiavnik (aj žiaci z elokovaného pracoviska Hranovnica),  ZŠ Poprad – Matejovce.  Súťažilo sa v piatich kategóriách. Z našich žiakov sa na 1. mieste v I. kategórii umiestnila Ester Kotľarová, v II. kategórii Ján Boris Sidor, v III. kategórii  Terézia Kokyová. 3. miesto v III. kategórii  patrí Denisovi Mirgovi a Matejovi Gáborovi. Druhé miesto v V. kategórii získal Alex Ožvoldík. Všetkým víťazom gratulujeme a tešíme sa na budúci rok.

          • „Podtatranský Kubko“ – školské kolo

          • Každoročne v našej škole organizujeme školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy pod názvom „PODTATRANSKÝ KUBKO“. Ani tento školský rok tomu nebolo inak. Do súťaže sa zapojilo 25 žiakov, ktorí si pod vedením svojich pedagógov pripravili pekné básne a prózy. Každý žiak získal pochvalu za výborný výkon v prednese a vecnú cenu. Všetkým žiakom a pedagógom ďakujeme za kultúrny zážitok a tešíme sa na budúci rok.

          • Svetový deň vody

          • Bez VODY sa nedá žiť, bez VODY by nebol život na Zemi.  Preto si zaslúži svoj SVETOVÝ DEŇ VODY, ktorý si pripomíname dňa 22. marca. Na deň vody mávame jedinečnú príležitosť vlastnými zážitkami, skúsenosťami, pozorovaním a objavovaním, formou zážitkového učenia si vyskúšať jej podoby, zahrať sa s ňou, odmerať jej teplotu, objem, chuť či iné vlastnosti. Prostredníctvom tejto aktivity deti získali dôležité poznatky o tom, aká je voda dôležitá pre každého z nás a tiež, že je obrovským darom prírody, musíme ňou šetriť.

          • Výtvarná súťaž Vesmír očami detí

          • Aj tohto roku sa naši žiaci zapojili do výtvarnej súťaže "Vesmír očami detí". Riadili sa výrokom českého spisovateľa Karla Čapka: "Príroda je dielom vesmíru, umenie však dielom človeka." Čo poviete? Sú to diela hodné magického vesmíru? 

          • Canisterapia v domčeku

          • V utorok 19.3. 2024 aj k nám do 3.A prišla Anka s jej milým psíkom Belou. Deti a psík Bela sa najprv vzájomne zoznámili, pohladkali ju, držali na kolenách a potom im Bela predviedla triky,ktoré ovláda. Nakoniec Bela hľadala piškóty na farebnom koberčeku, ktoré jej deti spoločne skryli. To bolo zábavy a smiechu.

          • Dobšinského noc

          • Aj počas noci sa môžu v škole diať zvláštne veci. Tiché priestory školy ožili v noci zo 14. na 15. marca 2024. Iba jedenkrát za rok zažijú žiaci dobrodružnú noc, večer plný očakávaní a dobrodružstva. Naši nocľažníci sa stretli so zbalenými spacákmi, dekami a zubnými kefkami, aby prežili jednu z najvzrušujúcejších nocí v škole. Bohatý program organizovaný triednymi učiteľmi sa niesol návštevou Podtatranskej knižnice, kde žiaci mali možnosť  dozvedieť sa nové zaujímavosti  o spisovateľovi Pavlovi Dobšinskému. Program pokračoval aj v priestoroch našej školy, kde žiaci spolupracovali pri príprave  langošov, šišiek a palaciniek. Pestrý program pokračoval večernou diskotékou a pozeraním detských rozprávok. Samotný program pokračoval aj na druhý deň, návštevou spoločenskej miestnosti, kde sme si pozreli rozprávku „Vtáci sťahováci“.  A najväčšia odmena pre všetkých? Veselá zábava, tajomné príbehy a hlavne vynikajúca atmosféra. Už teraz sa tešíme na ďalší rok.

          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Krásne jarné sviatky sa k nám nezadržateľne blížia, a preto sme  na našej škole zorganizovali veľkonočné tvorivé dielne. Do aktivít sa v rámci tvorivých dielní zapojili všetky triedy pod vedením svojich triednych vyučujúcich. V tvorivej atmosfére vznikalo veľa krásnych výrobkov s jarnou a veľkonočnou tematikou. Žiaci zdobili vajíčka, vyrábali kuriatka, ovečky, kohútiky, zajačiky a jarné závesné dekorácie z rôznych materiálov.

          • Výtvarná súťaž Krehká krása Batizoviec

          • Aj tento rok sa naši žiaci zúčastnili súťaže s veľkonočnou tematikou "Krehká krása Batizoviec", ktorú vyhlasuje Podtatranské osvetové stredisko v Poprade spolu s obcou Batizovce. Žiaci vytvárali jedinečné kraslice rôznorodou výtvarnou technikou.

          • Krehká krása Batizoviec

          • Organizátorom tejto súťaže v maľovaní kraslíc je  Podtatranské osvetové stredisko v Poprade. Cieľom súťaže spojenej s výstavou, predvádzaním a sprievodným programom je podnietiť tvorivú aktivitu a fantáziu ľudových umelcov – tvorcov kraslíc, uchovať zvyky a tradície. Súťaž má umožniť vzájomnú konfrontáciu tvorivých výsledkov jednotlivých autorov. Naše deti sa do tejto súťaže zapojili s veľkým elánom a výsledkom ich pracovnej tvorivosti boli takéto krásne kraslice.