• Výtvarná súťaž - Život na dedine

          • Žiaci našej školy sa v mesiaci január zapojili pod vedením pedagóga Lucie F. do výtvarnej súťaže Miloš Alexander Bazovský. Maľovali diela inšpirované priamo Bazovského dielami a témami. Deti vytvárali obrazy s prírodnou tématikou a život na dedine. Výstava vybraných prác sa bude konať v priestoroch Galérie M. A. Bazovského v Trenčíne. 

          • Školský výlet – Zimná príroda vo Vysokých Tatrách

          • Piatok 16. Február bol pre žiakov ŠMŠ, prvého a druhého stupňa našej školy skoro čarovný. Na výlete vo Vysokých Tatrách sme sa tešili pohľadom na naše krásne hory aj nádhernú zasneženú tatranskú prírodu. Zo Starého Smokovca sme sa na Hrebienok prepravili pozemnou lanovkou, bol to pre žiakov veľký zážitok. Prezreli sme si Tatranský Dóm. Interiér Ľadového Dómu zdobila replika monumentálnej stavby z Londýna – Westminské opátstvo postavené v gotickom štýle aj s miniatúrami korunovačných klenotov. Veselá guľovačka a šmýkačka nesmeli chýbať. Mali sme krásne slnečné počasie. Naši žiaci si preverili vedomosti o zime a odniesli si bohaté zážitky. Výlet sme ukončili krátkou prechádzkou po Starom Smokovci.

          • Canisterapia

          • Dnes 13. 2. 2024 prišla k nám do školy Anka so svojim psíkom Bella. Spoločne sme sa naučili ako máme psíka hladkať. Bella nám ukázala ako vie hľadať piškóty. Všetci sme mali veľkú radosť a ďakujeme za nádhernú canisterapiu.

          • Karneval

          • K jedným z najočakávanejších podujatí v našej škole neodmysliteľne patrí aj karneval. Ani tento rok to nebolo inak. Krásne vyzdobená spoločenská miestnosť,  ktorá sa snažila zaujať nielen farebnosťou, ale aj originálnymi prácami našich žiakov bola predzvesťou veľkej zábavy. Deti sa prezliekli do rôznych karnevalových masiek a premenili sa na  postavy z rozprávok. Nechýbali piráti,  policajti, princezné, čarodejnice, hokejisti a rôzne postavičky z detských rozprávok.  Bolo čo obdivovať.  K príjemnej karnevalovej nálade nechýbala dobrá hudba. Pri rezkej muzike všetci prežili čarovné dopoludnie plné radosti, obohatené o krásne zážitky.

          • Tatranská galéria tvorivé dielne - Batika

          • Dňa 2.2. 2024 sme sa so žiakmi 9.B. a 7.A. triedy zúčastnili v Tatranskej galérii tvorivej dielne - "Batika". Žiaci si pod vedením galérijného pedagóga upevnili svoje pracovné zručnosti a návyky a vyrobili si nádherné farebné košele a tričká, ktoré si odniesli do školy.

          • Podtatranské múzeum – Lesná medicína

          • Dňa 30.1. 2024 sme sa so žiakmi 9.B. a 4.B. triedy zúčastnili edukačného programu "Lesná medicína". Program bol realizovaný vrámci vzdelávacieho programu Podtatranského múzea v centre mesta. Dozvedeli sme sa, aký vplyv má les na pocity a psychiku človeka. Žiaci sa zoznámili s liečivými účinkami lesa na ľudský organizmus, s liečivými rastlinkami a ich praktickým využitím v bežnom živote. Upevnili sme si vedomosti o význame hmyzu, vtáctva a dôležitosti každého organizmu v ekosystéme s dôrazom na podporu činností smerujúcich k ochrane životného prostredia a trvalo udržateľnému využívaniu jeho zložiek.