• Výlet do Košíc

          • V sobotu 22.4.2023 sa žiaci našej školy v rámci  športovo – turistického krúžku vybrali na návštevu východoslovenskej metropoly. Prezreli sme si historické centrum a navštívili katedrálu sv. Alžbety.  Po prehliadke mesta sme si vychutnali chutnú zmrzlinu a vyhriali sa na jarnom slniečku v kvetinami zasypanom parku.

          • Tvorivé dielne v Tatranskej galérii

          • Dňa 18.4.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili tvorivých dielni v Tatranskej galérii v Poprade. Zaujímavým spôsobom im bola prezentovaná práca GRAFIKA. Žiaci si mohli samostatne vyrobiť svoj vlastný výrobok podá vlastnej fantázie.

          • Krajská súťažná prehliadka v prednese poézie a prózy „Gaňov literárny Prešov“- XXVI. ročník

          • 24. apríla 2023 sa dvaja žiaci našej školy  ( Terézia Kokyová a  Boris Ján Sidor ) zúčastnili krajskej súťaže v prednese poézie a prózy „Gaňov literárny Prešov“ . V silnej konkurencii úspešne reprezentovali našu školu. Terézia Kokyová (6.A) skončila na výbornom 2.mieste a len kúsok jej chýbal k tomu, aby postúpila na celoslovenskú súťaž. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník tejto zaujímavej súťaže, ktorá si v tomto roku zapísala už svoju 26 –tu kapitolu.

          • Pre moju mamu

          • PODTATRANSKÉ OSVETOVÉ STREDISKO V POPRADE ako hlavný organizátor Vyhlasuje výtvarnú súťaž pre talentovaných výtvarníkov z MŠ, ZŠ, ŠZŠ, ZUŠ do 16 rokov z PSK na tému: PRE MOJU MAMU. Výtvarná súťaž a výstava prác sa budú realizovať  v rámci medzinárodného Dňa matiek v roku 2023. Odborným garantom súťaže: akademická maliarka Anna Fedáková. Naši žiaci sa do tejto súťaže zapojili týmito prácami.

          • Celoslovenský XXIII. výtvarný salón znevýhodnených detí 2023

          • Naši druháci sa zúčastnili výtvarného salónu znevýhodnených detí vo Vrbovom na tému „Slovensko – moja rodná zem“. Všetkým účastníkom držíme palce, aby našu školu dobre reprezentovali a ich práce boli medzi vystavenými dielkami, keďže zaslaných prác bude určite veľmi veľa.

          • S vďakou našim mamám

          • Naši žiaci sa zapojili do  XIII. ročník krajskej kreatívnej súťaže S VĎAKOU NAŠIM MAMÁM pre žiakov ŠZŠ kraja Prešov a žiakov ZŠ kežmarského okresu. Súťaž organizuje Spojená škola, Kostolné námestie 28, KEŽMAROK. Toto sú naše súťažné práce žiakov 2. ročníka. Veríme, že sa budú páčiť aj účastníkom výstavy.

          • Krehká krása Batizoviec.

          • Naši žiaci sa v predveľkonočnom období zúčastnili súťaže v maľovaní vajíčok.  Náš žiak 2. roč. Daniel Bjalončík bol v tejto aktivite veľmi úspešný a získal diplom v kategórii:  Maľované a lakované vajíčka.

          • Regionálne kolo Podtatranský Kubko

          • Dňa 31. marca sa v našej škole konal už 14. ročník regionálnej súťaže v prednese poézie a prózy

            „PODTATRANSKÝ KUBKO“.  Do súťaže sa prihlásili školy, ktoré vzdelávajú žiakov s mentálnym postihnutím, žiakov vzdelávaných v špeciálnych základných školách,  praktických školách a v špeciálnych triedach ZŠ.

            Svoje zručnosti v prednese predviedlo 22 žiakov zo škôl: SŠ Poprad, SŠ Veľká Lomnica, ZŠ s MŠ Vydrník, ŠZŠ Spišský Štiavnik, ZŠ Poprad – Matejovce, ZŠ s MŠ Spišské Bystré. Súťažilo sa v piatich kategóriách. Víťazom srdečne blahoželáme.

            Víťazi:

            1. kategória: prednes poézie

            1.miesto: Boris Ján Sidor (SŠ Poprad), 2. miesto: Kristián Spiegelhalter (SŠ Poprad), 3. miesto: Milan Čonka (ZŠ s MŠ Spišské Bystré).

             

            1. kategória: prednes poézie

            1.miesto: Terézia Kokyová (SŠ Poprad), 2. miesto: Melánia Gažíková (ZŠ Poprad-Matejovce), 3. miesto: Barbora Gadžiová (ZŠ Poprad-Matejovce).

             

            1. kategória: prednes poézie

            1.miesto: Tamara Gažíková (ZŠ Poprad – Matejovce), 2. miesto: Gabriela Mirgová   ZŠ s MŠ Spišské Bystré).

             

            1. kategória: prednes poézie

                  1.miesto: Dávid Horvath (ŠZŠ Spišský Štiavnik), 2. miesto: Kristián Lacko (SŠ   

                  Veľká Lomnica), 3. miesto: Filip Novýsedlák (SŠ Poprad)

             

            1. kategória: prednes poézie

            1.miesto: Alex Ožvoldík (SŠ Poprad)

             

          • Strava zdarma - dotácia od 01.05.2023

          • Vážení rodičia,

            v zmysle schválenej novely zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách k stravovacím návykom majú od 01.05.2023 nárok na dotáciu na stravu deti navštevujúce základnú školu a deti navštevujúce posledný ročník materskej školy pri splnení týchto podmienok:

            Rodič, alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti, požiada o poskytnutie dotácie na stravu najneskôr do 16. apríla 2023:

            1. cez aplikáciu Edupage - v časti ŽIADOSTI/VYHLÁSENIA, kde nájdete Žiadosť o dotáciu na stravu – NÁVRATKA. Doplníte dátum odoslania a kliknete odoslať;
            2. osobne u triedneho učiteľa alebo na ekonomickom oddelení školy - len pre tých rodičov, ktorí nemajú aplikáciu Edupage;
            3. dieťa sa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v škole.

            Na dotáciu na stravu nemá dieťa nárok, ak:

            1. dieťa neodobralo stravu v danom stravovacom dni, nezúčastnilo sa výchovno-vzdelávacej činnosti v ZŠ a nebolo odhlásené z poskytovania stravy v ŠJ v danom stravovacom dni najneskôr do 13˚˚h predchádzajúceho pracovného dňa,
            2. dieťa odobralo stravu v danom stravovacom dni, ale nezúčastnilo sa výchovno-vzdelávacej činnosti v ZŠ a nebolo odhlásené z poskytovania stravy v ŠJ v danom stravovacom dni najneskôr do 13˚˚h predchádzajúceho pracovného dňa,
            3. dieťa neodobralo stravu v danom stravovacom dni, zúčastnilo sa výchovno-vzdelávacej činnosti v ZŠ a nebolo odhlásené z poskytovania stavy v ŠJ v danom pracovnom dni,
            4. dieťa odobralo desiatu, ale neodobralo obed a zúčastnilo sa výchovno-vzdelávacej činnosti v MŠ.

            Dotácia na stravu je určená na prípravu obeda a čiastočne aj na prípravu desiaty (platí pre MŠ).

            Výška poskytovanej dotácie na žiaka na jeden deň je v sume:

            pre MŠ vo výške 1,40 €

            pre 1. stupeň vo výške 2,10 €

            pre 2. stupeň vo výške 2,30 €

            Je potrebné, aby mal stravník uhradenú zálohovú platbu k 20.04.2023 - o výške zálohy bude informovať triedny učiteľ individuálne, alebo je možné si jej výšku overiť na tel. č. 0948 160 083. Následne nie je potrebné zasielať ďalšie platby.

            V prípade diétnych stravníkov, ktorí majú záujem o dotáciu, je potrebné prísť osobne na ekonomické oddelenie školy.

            Ak máte akékoľvek otázky, kontaktujete nás telefonicky na 0948 160 083.

            Príloha: Informácia pre rodičov z ministerstva školstva:

            Informácia pre rodiča dieťaťa z ministerstva škoslstva od 01.05.2023

            Žiadosť rodič

            Žiadosť zariadenie SPODaSK

            Ing. Mária Pavlanská - vedúca ekonomického úseku