• Výlet na Kežmarský hrad

          • V utorok sme sa vybrali spolu do mesta Kežmarok, na mestský hrad pozrieť si strašidelnú výpravnú rozprávku Frankensteinova teta. Ako každý hrad, aj tento má svojich duchov aj svoje strašidlá. Hana prichádza na svoj starý hrad a už od začiatku sa jej niečo nepozdáva. Ľudia o hrade hovoria zvláštne legendy a ani Hane sa hrad nepozdáva. Stretáva tam ľudí, ktorí by už nemali žiť – ako to, že ich vidí a rozpráva sa s nimi? Vraj zostrojili umelého človeka – ale čo je to za hlúposť? Veď to sa nedá. V noci počuť zavýjanie vlkov a krásna Alžbeta dokáže prechádzať cez steny. Čo to má všetko znamenať? Spoznali sme jeho obyvateľov, ktorých bežne nevidno, ale žijú tam stáročia. Bolo to veľmi napínavé, plné spevu, tanca a trochu aj strachu. Nakoniec všetko dobre dopadlo a šťastne sme sa všetci vrátili domov.

          • Atletický festival pre deti s Downovým syndrómom

          • V piatok 26.5.2023 sa traja žiaci našej školy ( Leonard Semaňák, Erik Pavličko a Štefan Peter Tomas ),  zúčastnili atletického festivalu pre deti s Downovým syndrómom . Deti súťažili v troch disciplínach, v behu na 100 metrov, skoku z miesta a v hode kriketovou loptičkou . Žiaci sa svedomito pripravovali na jednotlivé disciplíny a výsledok sa dostavil. Erik Pavličko sa stal víťazom v behu na 100 metrov a v skoku z miesta, v hode kriketovou loptičkou obsadil tretie miesto. Štefan Peter Tomas obsadil v behu na 100 metrov tretie miesto. Leonard Semaňák úspešne absolvoval všetky disciplíny a len kúsok mu chýbal , aby dosiahol na stupne víťazov. Všetkým zúčastneným ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy a spolu sa tešíme na ďalší ročník tejto atletickej súťaže, ktorú organizuje mesto Prešov v spolupráci s Prešovskou Univerzitou.

          • Získanie ocenenia pre nášho žiaka vo výtvarnej súťaži

          • Náš žiak 2. ročníka získal ocenenie vo výtvarnej súťaži ku Dňu matiek. Názov kreatívnej súťaže: S vďakou našim mamám- 10. ročník krajskej kreatívnej súťaže- výstavný projekt Spojenej školy, Kostolné námestie, Kežmarok. Tejto súťaže sa zúčastnili aj iní žiaci našej školy. Výtvarné práce boli vystavené vo výtvarnej sieni Barónka v Kežmarku. Na fotografii vpravo sú vystavené výtvarné práce našej školy, ktorú naši žiaci veľmi dobre reprezentovali.

          • SPIŠSKOSOBOTSKÝ KOTLÍK

          • V sobotu 29.mája 2023 sa v Spišskej Sobote uskutočnila súťaž vo varení gulášu. Okrem súťaženia bola možnosť prezentácie rôznych výrobkov. Učitelia našej školy to využili na prezentáciu výrobkov našich žiakov z hliny. Výrobky sa návštevníkom páčili a keď k tomu pripočítame dobré počasie, môžeme túto akciu považovať za  vydarenú. Veríme, že aj v budúcnosti budeme môcť navštevovať takéto podujatia.

          • Získanie 1. miesta vo výtvarnej súťaži

          • S radosťou sme prijali správu, že náš  žiak Daniel Bjalončík získal  v súťaži Celoslovenského XXIII. výtvarného salónu znevýhodnených detí 2023  1. miesto v kategórii mladších žiakov.

            Téma výtvarnej súťaže bola  „Slovensko–moja rodná zem“.

            Súťaže sa  zúčastnilo 77 škôl a školských zariadení. Hodnotených bolo 208 výtvarných prác.

            Srdečne gratulujeme.

          • Hlinená sovička

          •  

            Dňa 16. 05. 2023 sa v dopoludňajšćh hodinách žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili v priestoroch Tatranskej galérie tvorivej dielne „ Hlinená sovička“.

            Žiaci sa pod vedením galérijneho pedagóga pani Aničky Ondrušekovej zamerali na výrobu hlinených dekoračných sovičiek, ktoré budeme prezentovať v najbližších dňoch pri príležitosti dňa Spišskej Soboty.

            Žiaci sa pri tvorivej aktivite nielen zabavili, ale aj zdokonali svoje pracovné schopnosti a zručnosti.

             

          • Medaily na divadelnú súťaž

          • V spolupráci s Osvetovým strediskom Poprad sme aj tohto roku pre nich vyrobili pekné medaily. Deti na keramickom krúžku vyrobili medaily na divadelnú súťaž, ktorá sa koná v Šuňave aj na Krajskú scénickú žatvu v Levoči.

          • Deň otvorených dverí v odbornom učilišti v Poprade

          • Deň otvorených dverí v odbornom učilišti v Poprade bol príležitosťou pre žiakov a rodičov pozrieť si učebné odbory, v ktorých môžu pokračovať vo vzdelávaní po ukončení  našej školy. Odborný výklad jednotlivých učebných odborov predviedla výchovná poradkyňa odborného učilišťa. Priestormi celej školy a internátu previedla našich žiakov p. zástupkyňa. Poskytla aj odpovede na otázky, ktoré od žiakov  dostala. Žiakom sa prehliadka školy páčila a priniesla im možnosť zamyslieť sa nad tým, ktorý učebný odbor si vyberú.