• Popolcová streda

          • Popolcovou stredou sa v rímskokatolíckej cirkvi začína 40-dňové obdobie pôstnej prípravy na Veľkú noc - najstaršie a najvýznamnejšie sviatky kresťanského cirkevného roka. Hlavným zmyslom Popolcovej stredy je pripomenúť ľuďom dôležitosť pokánia, prehĺbenia viery v Boha i lásky k blížnym. V tento deň, ktorý je v katolíckej cirkvi dňom prísneho pôstu a zdržiavania sa mäsitého pokrmu, kňazi počas sv. omše robia popolom znak kríža na čelá veriacich so slovami: "Pamätaj, že prach si a na prach sa obrátiš", alebo "Kajajte sa a verte v evanjelium".
            V tento deň sme sa spolu so žiakmi 8.B triedy v rámci hodiny náboženstva, ktorú vyučuje pani učiteľka Valasová a Biblického krúžku ktorý vedie pani učiteľka Greňová zúčastnili svätej omše. Veľká pochvala patrí žiakom za vzorné a príkladné správanie sa na celej svätej omši.

          • Karneval

          • Dňa 15. 2. 2023 sa žiaci našej školy rozhodli navodiť tú správnu fašiangovú atmosféru. Kreativita rodičov a žiakov bola nápaditá. Ako minulý rok, ani tento rok nesklamali svojou šikovnosťou a vyrobili si nádherné a zaujímavé masky. Žiaci sa zabávali, tancovali a súťažili. V priestoroch školy sa šíril smiech a radosť. Všetky masky boli ocenené sladkosťami. Karnevalom v škole sme si pripomenuli blížiace sa pôstne obdobie, ktoré potrvá až do príchodu veľkonočných sviatkov.

          • Biblický krúžok

          • V rámci biblického krúžku,  pred sviatkom ,,Hromníc“ sme so žiakmi navštívili konkatedrálu sedem bolestnej Panny Márie , kníhkupectvo  na Alžbetinej ulici v Poprade kde poskytujú predaj rôznych náboženských kníh, obrazov, ružencov, devocionálií ( liturgické predmetov),  cd, dvd. Zakúpili sme si hromničné sviečky ktoré už naši predkovia používali po celý rok, aby ich ochraňovali pred bleskami a búrkou, ktoré sa svätia pri obradoch 02.februára pri Svätej omši. Potom sme si spoločne pochutili na chutnej pizzy v pizzérii Borsalino.

          • Biblický krúžok

          • V krátkom liturgickom období : ,,Cez rok „ pred pôstnym obdobím,  sme so žiakmi biblického krúžku tvorili nádherné kríže zo zápaliek .