• Prednes poézie a prózy "Podtatranský Kubko"

          • Dňa 24. 3. 2023 sa uskutočnil na našej škole  prednes poézie a prózy „Podtatranský Kubko“. Tento  rok  bola  účasť  v súťaži  veľmi  vysoká,  čo  svedčí  o tom, že  žiaci  majú stále radi slovenskú literatúru,  ako  aj  súťaženie.  Žiaci boli odmenení diplomami a vecnými cenami.

          • Svetový deň vody

          • Pri príležitosti Svetového dňa vody sme si dnes 22. marca 2023 pripomenuli mimoriadnu dôležitosť vody pre zachovanie životného prostredia i pre rozvoj ľudskej spoločnosti. Tejto téme sa venovali žiaci našej školy prostredníctvom hravých aktivít – výtvarných, hudobných, dramatických. O vode sme sa rozprávali, učili, maľovali sme ju, spievali o nej piesne, ochutnávali sme ju, voňali, robili rôzne pokusy a plagáty.

          • Dobšinského noc

          • Pri príležitosti mesiaca knihy sa naši žiaci zúčastnili školskej akcie s názvom „Dobšinského noc“. Naši nocľažníci s netradičnou školskou výbavou – so zbalenými spacákmi, dekami a zubnými kefkami prežili dobrodružnú noc plnú zážitkov. Bezpochyby to pre niekoho bola veľká skúška odvahy, no nakoniec ju všetci hrdinsky zvládli.  Tento rok sme ju poňali netradične. Táto noc sa niesla v znamení Enviromentálnej výchovy. Žiaci sa dozvedeli nové poznatky o prírode a zvieratách žijúcich v našom blízkom okolí. Pestrý program pokračoval spievaním piesní a večernou diskotékou. Samotný program pokračoval aj na druhý deň, návštevou kina Tatran. Pozreli sme si rozprávku „Princezná rebelka“, z ktorej deti mali veľkú radosť.  Bol to pre všetkých veľký zážitok. Určite si to zopakujeme aj na ďalší rok.

          • Tvorivé dielne k jari a Veľkej noci

          • Jarná príroda má svoje čaro, prináša do života radosť, smiech a dobrú náladu. Dobrou náladou, fantáziou, trpezlivosťou a zručnosťou sa predviedli i žiaci našej školy v stredu  15. marca 2023 na tvorivých dielňach k jari a Veľkej noci. Do aktivít sa v rámci tvorivých dielní zapojili všetky triedy pod vedením svojich triednych vyučujúcich. V tvorivej atmosfére vznikalo veľa krásnych výrobkov s jarnou a veľkonočnou tematikou. Žiaci zdobili vajíčka, vyrábali kuriatka, ovečky, kohútiky, zajačiky a jarné závesné dekorácie z rôznych materiálov.

          • Krehká krása Batizoviec „ Gúľaj sa vajíčko...“ 2023

          • Podtatranské osvetové stredisko v Poprade v spolupráci s obcou Batizovce aj v tomto  roku organizuje celoštátnu súťaž v tvorbe veľkonočných kraslíc, do ktorej sme sa s nadšením zapojili. Naši žiaci vytvorili kraslice zdobené viacerými technikami.

          • Divadielko Čertovská rozprávka

          • Dňa 2. marca 2023 k nám zavítalo divadielko Lienka z obce Kanianka pri Prievidzi. Toto bábkové divadlo je unikátne nielen svojimi krásnymi a prepracovanými kulisami, ale i nevšednými drevenými bábkami, ktoré sú vyrobené prevažne z lipového dreva a merajú až 80 cm. Predstavil sa nám sám Lucifer priamo z pekla i so svojím synom Luciusom, ktorý sa musel naučiť rozoznať dobrých ľudí od zlých. Divadielko bolo svojím príbehom veľmi poučné a zároveň pestré vďaka milým a chytľavým pesničkám. Deti si opäť odniesli veľký zážitok, za čo divadielku Lienka veľmi pekne ďakujeme.