• Úspech našej žiačky

          • V mesiaci marci sme dostali veľmi dobrú správu. Naša žiačka Lea Kenézová získala 1. miesto v kategórii mladších žiakov v súťaži Celoslovenského XIX. výtvarného salónu znevýhodnených detí 2019. Víťazke, ktorá súťažila s výtvarnou prácou Naša rodina na vychádzke srdečne blahoželáme k veľkému úspechu.

          • REGIONÁLNA SÚŤAŽ PODTATRANSKÝ KUBKO

          • Dňa 26. marca sa konal už 13. ročník regionálnej súťaže v prednese poézie a prózy „ PODTATRANSKÝ KUBKO“ . Do súťaže sa prihlásili školy, ktoré vzdelávajú žiakov s mentálnym postihnutím, žiakov vzdelávaných v špeciálnych základných školách,  praktických školách a v špeciálnych triedach ZŠ. Svoje zručnosti v prednese predviedlo 33 žiakov so škôl: Spojená škola Poprad, SŠ Veľká Lomnica, ZŠ s MŠ Vydrník, ŠZŠ Svit, ŠZŠ Spišský Štiavnik, ZŠ Poprad – Matejovce, ZŠ s MŠ Spišské Bystré a ZŠ Hranovnica. Súťažilo sa v IV. kategóriách.

            Víťazi:

            I. kategória: prednes poézie

            1.miesto: Denis Mirga (SŠ Poprad), 2. miesto: Kristína Pačajová (ŠZŠ Svit), 3. miesto: Peter Buranský (SŠ Poprad).

            II. kategória: prednes poézie

            1.miesto: Ružena Tomková (ŠZŠ Svit), 2. miesto: Eduard Pišta (SŠ Veľká Lomnica), 3. miesto: Gabriela Mirgová (ZŠ s MŠ Spišské Bystré).

            kategória: prednes prózy

            1.miesto: Samuel Čonka (ZŠ Poprad – Matejovce), 2. miesto: Agnesa Polhošová (ZŠ Poprad – Matejovce)

            III. kategória: prednes poézie

            1.miesto: Mária Hlaváčová (ZŠ s MŠ Spišské Bystré), 2. miesto: Silvia Mirgová (ZŠ Poprad – Matejovce), 3. miesto: Marek Paľuch (SŠ Poprad).

            kategória: prednes prózy

            1.miesto: Ľubomíra Genčúrová (SŠ Poprad), 2. miesto: Miriam Pačanová (ZŠ Hranovnica)

            IV. kategória: prednes poézie

            1.miesto: Márian Pačaj (ŠZŠ Svit), 2. miesto: Sebastián Zubák (ŠZŠ Svit), 3. miesto: Alexandra Žigová (ŠZŠ Spišský Štiavnik), Monika Hlaváčová (ZŠ s MŠ Spišské Bystré).

          • Získanie ocenení

          • Naši žiaci Lea Kenézová a Denis Mirga získali ocenenie v Medzinárodnej výtvarnej súťaži Naši susedia, čo lieta na oblohe. Veľmi nás teší, že v silnej konkurencii si porota naše práce všimla a ich ocenila. Víťazom srdečne blahoželáme.

          • Podtatranský Kubko 2019

          • Dňa 22. 03. 2019 sa uskutočnil na našej škole XIII. ročník súťaže v prednese poézie a prózy „Podtatranský Kubko“. Tento  rok  bola  účasť  v súťaži  veľmi  vysoká,  čo  svedčí  o tom, že  žiaci  majú stále radi slovenskú literatúru,  ako  aj  súťaženie.  Žiaci boli odmenení diplomami a vecnými cenami.

          • Divadelné predstavenie „Rozprávkový hrniec“

          • 18. 3. 2019 sme navštívili Dom kultúry v Poprade, kde nám prišli zahrať herci z divadla Portál z Prešova hudobnú rozprávku „Rozprávkový hrniec“. Herci z čarovného hrnca postupne vyberali pomiešané rozprávky a odkrývali príbehy rozprávkových postáv. Predstavili nám rozprávky:„O Červenej čiapočke, O Snehulienke a siedmich trpaslíkov a O medovníkovej chalúpke“. Rozprávkové príbehy posúvajú hranice detskej fantázie pri hľadaní nových príbehov. Hercom ďakujeme a tešíme sa na ďalšie veselé divadelné predstavenie.

          • Deň otvorených dverí v Praktickej škole

          • Dňa 7. 3. 2019 sa v našej škole konal „Deň otvorených dverí v Praktickej škole“. Návštevníci mali možnosť osobne sa porozprávať s učiteľmi a opýtať sa na všetko, čo ich v súvislosti so štúdiom v praktickej škole zaujíma. Žiaci praktickej školy prezentovali svoje zručnosti pri práci s hlinou. Vyrábali výrobky s jarnou a veľkonočnou tematikou. Tejto akcie sa zúčastnili aj žiaci ôsmeho a deviateho ročníka. Všetkým zúčastneným ďakujeme.

          • Návšteva Podtatranskej knižnice

          • Dňa 15. 3. 2019 žiaci našej školy navštívili mestskú knižnicu na Podtatranskej ulici, kde sa zapojili do prezentácie knihy rozprávok z tatranskej prírody od autora Antona Rákaya. Žiaci si zakúpili detské knihy z „Burzy detských kníh“, ktoré si budú čítať doma.

          • Dobšinského noc 2019

          • Pri príležitosti mesiaca knihy sa naši žiaci zúčastnili školskej akcie s názvom „Dobšinského noc“. Tento rok sme ju poňali netradične. Akcia sa začala návštevou kina. Pozreli sme si rozprávku „Snehová kráľovná“, z ktorej deti mali veľkú radosť. Samotný program pokračoval ďalej v priestoroch školy. Žiaci sa počas večera stali spisovateľmi a ilustrátormi vlastnej knihy. Po prečítaní rozprávky „O Červenej čiapočke“ žiaci pracovali s textom. Dôraz sa kládol na čítanie s porozumením. Úlohou žiakov bolo v skupinách vypracovať otázky a úlohy k rozprávke. Fantázii a tvorivosti sa medze nekládli.  Žiaci si dotvorili príbeh vlastnými odkazmi a ilustráciami. Bol to pre všetkých veľký zážitok. Určite si to zopakujeme aj ďalší rok.

          • Slávnostné vyhodnotenie Zimnej kalokagatie 2019

          • Náš žiak  Peter Buranský  získal 2. miesto v kategórii výtvarných prác s témou "Mám rád zimné športy". Dňa 13. 3. sa osobne zúčastnil aj slávnostnej vernisáže spojenej s programom a pohostením na Štrbskom Plese. Veľmi nás teší, že jeho dielko  zaujalo porotu, pretože súťaže sa zúčastnilo až 800 výtvarných prác. Prajeme Petrovi veľa ďalších úspechov a gratulujeme mu k získaniu striebornej medaily, ako aj hodnotných vecných cien.

          • Interaktívna výstava Moje telo

          • Od 4. marca do 8. marca sa v OC Forum Poprad  konala interaktívna výstava pod názvom Moje telo. Išlo o jedinečnú  výstavu, ktorá sa venovala jednotlivým sústavám ľudského tela hravou a interaktívnou formou. Aj žiaci našej školy si túto výstavu nenechali ujsť a postupne po skupinách absolvovali  túto akciu, ktorá prebiehala formou komentovaných exkurzií.  Na záver dostali diplom za úspešné absolvovanie výstavy, kreativitu a tímovú spoluprácu pri hrách.

          • Vyhodnotenie kultúrno-umeleckých súťaží „Zimná Kalokagatia 2019“

          • V medzinárodnej kultúrno-umeleckej súťaži „Zimná Kalokagatia“ prostredníctvom detského výtvarného prejavu na tému: „Mám rád zimné športy“, náš žiak Peter Buranský dosiahol  pekné druhé miesto. Tento úspech nás motivuje k ďalším výtvarným súťažiam, na ktoré sa už teraz tešíme.

          • Karneval

          • Dňa 28. 2. 2019 sa žiaci našej školy rozhodli navodiť tú správnu fašiangovú atmosféru. Kreativita rodičov a žiakov bola nápaditá. Ako minulý rok, ani tento rok nesklamali svojou šikovnosťou a vyrobili si nádherné a zaujímavé masky. Žiaci sa zabávali, tancovali, súťažili. V priestoroch školy sa šíril smiech a radosť. Všetky masky boli ocenené sladkosťami. Mohli sme stretnúť princezné,  tigríka, šaša, kuchárku, upírov,  čertíka, indiánku ... Karnevalom v škole sme si pripomenuli blížiace sa pôstne obdobie, ktoré potrvá až do príchodu veľkonočných sviatkov.

          • Zápalky v rukách detí

          • Dobrovoľná  požiarna  ochrana   územný  výbor Poprad  a  Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru Poprad v spolupráci so Školským úradom Poprad vyhlásili súťaž pre žiakov o najlepšiu prácu vo výtvarnom prejave na tému: "  Zápalky v rukách detí". Do tejto súťaže sa zapojili aj žiaci našej školy.

            Toto sú naše súťažné práce.

          • MEDZINÁRODNÁ VÝTVARNÁ SÚŤAŽ „NAŠI SUSEDIA"

          • V mesiaci február naši žiaci pripravovali výtvarné práce na medzinárodnú výtvarnú súťaž na tému: Čo lieta po oblohe 2019“ Organizátorom tejto súťaže je Dom kultúry mládeže v Rzeszowe v Poľsku. Hlavným cieľom je nadväzovanie a rozvíjanie vzťahov a medzinárodnej spolupráce prostredníctvom kultúry a umenia.

          • Zimná Kalokagatia 2019

          • Naši žiaci sa zapojili do 9. ročníka kultúrno- umeleckej súťaže Zimná Kalkogatia. Prostredníctvom detského výtvarného prejavu na tému: Mám rád zimné športy  sme stvárnili svet zimných športov a športovcov. 

          • Výtvarná súťaž "Všetko, čo mám rád"

          • V mesiaci február sme začali s prípravou prác na výtvarnú súťaž Celoslovenský XIX. výtvarný salón znevýhodnených detí 2019, ktorú organizuje Spojená škola, Nám. sv. Cyrila a Metoda 9, Vrbové. Téma tohtoročného výtvarného salóna bola: "Všetko, čo mám rád". Táto téma bola pre našich žiakov veľmi zaujímavá a pracovali s veľkou chuťou a nadšením

          • Vianočná besiedka

          • Posledné dni starého kalendárneho roka boli v našej škole rušné, no ako by to bolo, keby sme sa s ním nerozlúčili „Vianočnou besiedkou“. Tento rok sme svojich najbližších privítali na Mestskom úrade v Poprade. Žiaci pozdravili svojich najbližších vianočnými koledami, básničkami, scénkami a  peknými vianočnými piesňami.  Hoci do očakávaného Štedrého dňa zostáva ešte niekoľko dní, po bohatom kultúrnom zážitku sme sa rozišli domov sviatočne naladení. Neostáva nám nič iné, len povedať – ďakujeme.

          • Sladké Vianoce

          • Dňa 18. decembra 2018 sme prijali pozvanie Podtatranského múzea v Poprade zúčastniť sa vianočných tvorivých dielní s názvom "Sladké Vianoce". Žiaci mali možnosť vlastnoručne si vyzdobiť sladký medovník, videli ako sa vyrábajú vianočné oblátky. Za asistencie pracovníkov múzea si každý žiak vyrobil svoju sladkú oblátku. Nemusím asi ani hovoriť, že medovníčky aj oblátky chutili vianočne a sladko. Ďakujeme.