• Príroda našimi očami

          • Naši žiaci sa s nadšením zapojili do 17. ročníka výstavy Príroda našimi očami. Výstava už tradične dáva priestor na prezentáciu výtvarných prác s prírodnými motívmi, ktorých autormi sú deti špeciálnych škôl, diagnostických centier a dospelých z domovov sociál­nych služieb zo Slovenska a Českej republiky. 

            Prajeme im veľa úspechov v silnej medzinárodnej konkurencii.

          • Divadelné predstavenie v Tatranskej galérii

          • Dňa 17. 10. 2019  sa v dopoludňajšćh hodinách žiaci 4.A, 7.A, 8.A a 7.B zúčastnili výtvarno – edukatívneho  projektu ,,Integrácia umením“ organizovaného v priestoroch Tatranskej galérie, ktorého súčasťou bolo divadelné predstavenie Divadla jedného herca a beseda s autorkou, slovenskou prozaičkou a režisérkou, Milkou Zimkovou: ,, Neveľo nás idze, neveľo nám treba“. Monodráma vnikla na motívy legendárneho filmu Pásla kone na betóne. Zaviedla nás na svadbu, kde hlavná protagonistka slobodná matka Johana vydáva svoju 17-ročnú dcéru, ktorú čaká podobný osud. Obavy slobodnej matky, ktorými Johana trpí celý život, ju vedú ku snahe urobiť všetko pre to, aby sa pre jej dcéru našiel nejaký ženích. Divadelné predstavenie bolo v šarišskom nárečí, a z toho dôvodu poznanie nášho jazykového kultúrneho dedičstva odkrylo kus našej regionálnej histórie.

          • Tvorivé dielne v Tatranskej galérii

          • Dňa 18. 10. 2019 sa v dopoludňajšćh hodinách žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili výtvarno – edukatívneho  projektu ,,Integrácia umením“ organizovaného v priestoroch Tatranskej galérie, ktorého súčasťou bola aj tvorivá dielňa s keramikárkou Máriou Banášovou. Pod jej vedením sa mohli žiaci zoznámiť s procesom tvorby keramického dekoračného predmetu -  svietnika na čajovú sviečku ,, na živo”. Každý žiak mal svoje pracovné miesto s pripravenými keramikárskymi pomôckami, hlinou, a mohol tak vyrobiť pod dohľadom krásny svietnik. Žiaci pri aktivite prejavili veľkú mieru svojej fantázie a vytvorili tak nádherné, originálne dekoračné svietniky. V priebehu nasledujúcich týždňov budú svietniky ,, vypálené” v priestoroch Tatranskej galérie a následne budú zdobiť priestory našej školy a tried.

          • Dopravné ihrisko

          • Žiaci našej školy sa dňa 18. 10.  2019 zúčastnili vyučovacej hodiny na dopravnom ihrisku pri ZŠ Komenského v Poprade. Žiaci mali  možnosť utvrdiť si svoje vedomosti z oblasti cestnej premávky, zopakovať si význam jednotlivých značiek a samozrejme precvičiť si tieto poznatky prostredníctvom jazdy na bicykli, kolobežke, ale aj prechádzaním cez priechod pre chodcov. Dôraz sme kládli najmä na dodržiavanie bezpečnostných predpisov. Z pobytu na dopravnom ihrisku sme boli nadšení a už dnes sa tešíme na ďalšiu návštevu.

          • SLALOM NA SUCHU

          • V sobotu 12.10.2019 sa žiaci našej školy zúčastnili akcie s názvom „ SLALOM NA SUCHU „  v Spišskom Bystrom.  V krásnom jesennom počasí si naše deti zmerali sily so svojimi rovesníkmi z iných škôl.  Víťazom sa stal každý, kto absolvoval slalomovú trať. Prežili sme spolu nádherný deň na čerstvom vzduchu , deti nadviazali nové priateľstvá a už teraz sa tešíme na stretnutie v budúcom roku.

          • Beseda s Erikou Šajgalovou

          • V stredu 9.10.2019 sme sa zúčastnili na besede s Erikou Šajgalovou, ilustrátorkou prvého rómskeho šlabikára. Akcia sa uskutočnila v Tatranskej galérii v Poprade. V úvode sme si pozreli zaujímavý  dokument o živote Eriky Šajgalovej v ktorom bol zobrazený jej neľahký životný príbeh. Po skončení nasledovala beseda s autorkou a prezentácia jej tvorby. Nakoniec si niekoľko deti dalo urobiť svoj vlastný portrét.

          • Deň zdravej výživy

          • Po ročnej prestávke sa v našej škole opäť uskutočnila akcia zameraná na zvyšovanie povedomia žiakov o zdravej výžive pod názvom „Deň zdravej výživy“. Žiaci jednotlivých tried sa aktívne zapojili do aktivít pripravených triednymi učiteľkami. Venovali sa príprave nátierok, ovocných a zeleninových šalátov,  polievky ako aj príprave dekorácií z jesenných plodov, ktorými sme si skrášlili našu prezentáciu  zdravých jedál.

          • Európsky týždeň športu 2019

          • Opäť po roku sa naša škola zapojila do „Európskeho týždňa športu“ pod heslom „športuje celá škola“. Počas celého školského týždňa od  4. októbra do 10. októbra 2019 sa žiaci našej školy ako i učitelia  aktívne zapájali do rôznych športových disciplín. Športové aktivity  sme vykonávali nielen na hodine telesnej výchovy, ale rozhýbali sme sa aj pri spoznávaní hier mimo našej školy. Súťažiaci si navzájom pomáhali a podporovali sa. Tieto dni sa niesli v mene športu, zdravia a dobrej nálady. Žiaci si aktívne oddýchli, zdokonalili sa v športových aktivitách a naučili sa aj niečo nové. Ďakujeme všetkým žiakom a učiteľom, že sa aktívne zapojili do výzvy a zároveň im gratulujeme k tomu, že urobili niečo navyše pre svoje zdravie.

          • O Z N Á M E N I E

          • Vec:   Oznámenie o udelení voľna podľa § 150 ods. 5 školského zákona

             

            V súlade  s  ustanovením  § 3  ods.  10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z.z. Vám oznamujem, že dňa 11.10.2018 udeľujem voľno deťom a žiakom Spojenej školy, Partizánska 2, Poprad  z technických príčin ( odstávka vody a kúrenia).

             

                                                                                      Mgr. Oľga Šalingová

                                                                                                                            riaditeľka školy  

          • MESIAC DETSKEJ TVORBY

          • Naši malí maliari sa v mesiaci október zapojili do  celoslovenskej výtvarnej súťaže  MESIAC DETSKEJ TVORBY. Tá je určená telesne a duševne znevýhodneným deťom bez ohľadu na vek či diagnózu. Cieľom projektu je podnietiť zdravotne znevýhodnené deti k tvorivosti a prispieť tak k ich integrácii do spoločnosti. Súťaž organizuje  detské občianske združenie Korytnačky v spolupráci s SPP, Nadáciou SPP, Slovenským paralympijským výborom, Hlavným mestom SR Bratislava a redakciou časopisu Fifík.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            dňa 11. 10 2019 (piatok) bude zabezpečená pre žiakov suchá strava z technických príčin v ŠJ pri ZŠ Komenského.

            Za porozumenie Vám ďakujem 

                                                                                                                                                  Mgr. Oľga Šalingová

                                                                                                                                                 riaditeľka spojenej školy


          • Prednáška "Drobné krádeže a šikana na školách".

          • Dňa 27. 09. 2019 do našej školy prijala pozvanie por. Mgr. Mária Holotňáková. Hlavou témou jej prednášky boli drobné krádeže a šikana na školách. Zaujímavej prednášky sa zúčastnili naši žiaci druhého stupňa ako aj žiaci praktickej školy. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavých informácii. Práca s pani policajtkou bude pokračovať. Tešíme sa na  ďalšie stretnutie.

          • Florbalový turnaj

          • Dňa 23.9.2019 sa žiaci našej školy zúčastnili Florbalového turnaja v CIRKEVNEJ ZÁKLADNEJ ŠKOLE v Letanovciach. Turnaj sa uskutočnil v rámci školskej ligy a v tomto školskom roku nás čakajú ešte tri takéto turnaje.  Naši športovci čestne a zodpovedne  reprezentovali našu školu a hoci výsledok pre nás nebol podľa našich predstáv tak elán a chuť pobiť sa o víťazstvo našim chlapcom nemožno uprieť. V najbližšom čase sa budeme usilovne pripravovať, aby sme na ďalšom kole školskej ligy priniesli aj nejaké víťazstvo.

          • Hry v prírode

          • Každoročne žiaci našej školy absolvujú jesenné Hry v prírode. Tento rok sme ich strávili cvičením a bicyklovaním  na  školskom dvore, prechádzkou v okolí rieky Poprad, hraním futbalu na ihrisku alebo pobytom na detskom ihrisku. Jesenným hrám v prírode prialo aj slnečné počasie, a tak nám nič nebránilo užiť si tento „deň pohybu“  s úsmevom na tvári.

          • Historické remeslo od praveku po súčasnosť

          • Dňa 11. 09. 2019 sme navštívili Podtatranské múzeum v Poprade.  Išlo o komentované prehliadky výstavy „Historické remeslo od praveku po súčasnosť“. Naša prehliadka sa začala výstavou odevov, zbraní a rôznych šperkov z dávnej minulosti.   Prednášajúci nám priblížil z čoho a ako sa tieto predmety vyrábali. Po prehliadke sme sa presunuli do miestnosti, kde už pre nás boli pripravené tvorivé dielne. Každý jeden z nás si vyskúšal byť hrnčiarom. Z hliny sme si vyrobili rôzne hrnčeky, tanieriky, misky či džbániky. Vlastné výtvory sme si zobrali ako suvenír domov. Poslednou časťou návštevy boli ukážky tkania na krosnách a sústruženie dreva. 

          • Školský výlet – Solivar v Prešove

          • Tak ako každý rok, aj tento školský rok absolvovali  žiaci našej školy školský výlet, a to do Solivaru v Prešove. Solivar v Prešove je národná kultúrna pamiatka, ktorá patrí medzi najvýznamnejšie technické pamiatky na Slovensku. Je to unikátny komplex technických objektov na čerpanie a varenie soli zo soľanky, pochádzajúci zo 17. storočia. V jeho areáli sme mali možnosť vidieť šachtu Leopold, varňu, hutu, kováčske dielne, sklad soli či banícku klopačku. Solivar dnes spravuje Slovenské technické múzeum, ktoré tu zriadilo pútavú expozíciu, vďaka  ktorej sme sa oboznámili  s dejinami ťažby a výroby soli. Školský výlet sa nám veľmi páčil. Ďakujeme.

          • Škola v prírode 2019

          • Počas posledného júnového týždňa sa žiaci našej školy zúčastnili  pobytu "Školy v prírode". Už tradičný penzión Medvedica v Tatranskej Štrbe nás čakal pripravený na týždeň skvelých a nezabudnuteľných zážitkov. Pre naše deti sme pripravili bohatý a pútavý program. Počas celého týždňa nám prialo počasie, preto sme absolvovali každodenné vychádzky do okolia spojené s poznávaním prírody, zberom lesných jahôd a liečivých bylín. Veľmi sme si užívali aj hry na vynovených ihriskách, trampolínu, hojdanie v sieti. Starší žiaci si užili futbalové turnaje, florbal a stolný tenis. Mladšie deti mali postavené indiánske stany.  Náš pobyt nám spestrilo aj divadielko Cliperto, večerná opekačka, beseda o ochrane prírody s lesníkmi a dlhoočakávaná diskotéka. Už teraz sa tešíme na ďalšiu Školu v prírode v roku 2020.

          • JUNIÁLES 2019 v Poprade

          • Ďakujeme OZ Nepočujúce dieťa a OZUškové Deti za to, že tu sú a pomáhajú nám organizovať stretnutia, na ktorých sa stretávate vy, rodiny. V minulosti to bol sen a teraz tu máme viacero občianskych združení, aktívne pomáhate rodinám na ceste a podporujete akcie, ktoré umožňujú deťom aj dospelým stretávať sa. Veľmi pekne ďakujeme https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png:)

          • Dopravné ihrisko

          • Žiaci našej školy sa dňa 21. 6. 2019 zúčastnili vyučovacej hodiny na dopravnom ihrisku pri ZŠ Komenského v Poprade. Žiaci mali  možnosť utvrdiť si svoje vedomosti z oblasti cestnej premávky, zopakovať si význam jednotlivých značiek a samozrejme precvičiť si tieto poznatky prostredníctvom jazdy na bicykli, kolobežke, ale aj prechádzaním cez priechod pre chodcov. Dôraz sme kládli najmä na dodržiavanie bezpečnostných predpisov. Z pobytu na dopravnom ihrisku sme boli nadšení a už dnes sa tešíme na ďalšiu návštevu.