• Oznam

          • Od pondelka 8.februára 2021 prechádzajú na prezenčnú formu vyučovania špeciálne materské školy, špeciálne základné školy (všetky ročníky vrátane prípravného ročníka ) ako aj praktické školy

            Podmienkou nástupu žiakov do škôl je pretestovanie zamestancov školy ako aj zákonného zástupcu žijúceho s dieťaťom v jednej domácnosti. 

            Bližšie informácie Vám poskytnú triedni učitelia.

             

          • Anjel Vianoc- vyhodnotenie výtvarnej súťaže

          • Aktivita našich žiakov ani  v tomto pandemickom období  nezaháľa. Veľmi nás potešilo získanie niekoľkých ocenení v tradičnej výtvarnej súťaži Anjel Vianoc 2020. 

            Naši žiaci v nej  získali tieto ceny: 

            Denis Mirga- 1. miesto vo svojej kategórii.

            2. miesto získali: Denis Mirga, Matej Gábor a Peter Buranský.

            Z dôvodov dodržania  platných hygienických opatrení bude možné navštíviť
            výstavu súťažných prác Anjel Vianoc 2020 až od  11. 1. 2021.
              

             

             

          • Oznam

          • Podľa nariadenia MŠ SR od 18.1. do 22.1.2021 pokračujeme v dištančnom vzdelávaní.

            Ďakujeme za porozumenie.

          • Oznam

          • Podľa rozhodnutia  MŠ SR  sa od 11.1. (pondelok ) do 15.1. ( piatok ) budú žiaci vzdelávať dištančnou formou. O ďalšom postupe Vás budeme informovať. 

            Do pozornosti Vám dávame momentálne zverejnené informácie týkajúce sa návratu detí a žiakov do škôl.

            Ďakujeme za spoluprácu a pochopenie.

          • Oznam

          • Od 21.12.2020 (pondelok) do 8.1.2021 (piatok) budú prebiehať vianočné prázdniny nariadené MŠ SR.

            Predpokladaný nástup žiakov do školy je 11.1.2021. Bližšie informácie o nástupe žiakov do šloly budú zverejnené podľa vývoja epidemiologickej situácie a pokynov MŠ SR. 

          • OZNAM

          • Oznamujeme všetkým stravníkom a zákonným zástupcom žiakov, že v dňoch 17. a 18.12.2020 (štvrtok a piatok) bude školská jedáleň z technických príčin zatvorená. Z tohto dôvodu v daných dňoch nebude stravovanie žiakov zabezpečené.

            Za pochopenie ďakujeme!

             

             

                                                                                                                                 Mgr. Andrea Bilšáková 

                                                                                                                                riaditeľka spojenej školy

          • Vianočné prianie z Čiech. Ďakujeme.

          • Ďakujeme učiteľom a žiakom zo Základnej školy a praktickej školy Chotěboř za milé prianie k Vianociam. Za krásne darčeky Vám veľmi pekne ďakujeme. Prajeme aj Vám pokojné, šťastné a veselé Vianoce.

          • OZNAM

          • Oznamujeme všetkým stravníkom, že posledné odhlášky z decembrových obedov (na štvrtok 17. 12. a piatok 18. 12.) sa budú prijímať:

            do stredy 16. 12. 2020 do 13.00

            Obedy je potrebné odhlásiť osobne na ekonomickom oddelení alebo telefonicky na te. č. 0948 160 083.

            Z dôvodu koncoročnej uzávierky sa nebude možné po danom termíne z decembrových obedov odhlásiť.

            Neodhlásený obed si bude možné zobrať do obedára v čase od 11:40 do 13:00.

            Za porozumenie ďakujeme. 

          • Mikuláš v našej škole

          • Dňa 4. 12.2020 zaklopal na dvere našej školy Mikuláš. Deti v škole Mikuláša trpezlivo očakávali a prichystali si pre neho aj pekné pesničky a básničky. Výslužku v podobe sladkostí si určite zaslúžili. Sem tam niekoho chcel čert zobrať so sebou, ale anjelik mu v tom zabránil, pretože každé dieťa má právo raz za čas niečo vyparátiť. Deti Mikuláša a jeho pomocníkov s úsmevom odprevadili a on sa pobral na ďalšiu cestu za ostatnými poslušnými deťmi.

          • Vianočné tvorivé dielne

          • Po ročnej prestávke a v spolupráci s občianskym združením Korálky sa v našej škole opäť uskutočnila akcia zameraná na rozvoj zručností pri práci s papierom, modelovacou hmotou, hlinou, drevom, pri pečení perníkov prostredníctvom VIANOČNÝCH TVORIVÝCH DIELNÍ, ktoré sa konali v našej škole 30. 11 a  1. 12. 2020. Sviatočnú atmosféru dotvárali vianočné koledy, pri ktorých každý cítil, že Vianoce sú o chvíľu tu.

          • Školské kolo Biblia očami detí 2020

          • Súťaž, do ktorej sa naši žiaci zapojili bola zameraná na zobrazenie Biblie a jej miesta v živote človeka a v dejinách ľudstva z pohľadu spoznávania Svätého písma. Cieľom bola nápaditosť a originálnosť vnímania Biblie očami žiakov.

          • Anjel Vianoc

          • Aj v tomto zložitom období sme sa zapojili do tradičnej výtvarnej súťaže" ANJEL VIANOC 2020".Sme veľmi radi, že sme si mohli spríjemniť školské chvíle zhotovovaním výtvarných prác.

            Ďakujem Tatranskej galérii v Poprade za organizáciu tejto súťaže.

          • Deň zdravej výživy

          • V tomto  školskom roku sa Deň zdravej výživy niesol v duchu ochrany zdravia v súčasnej vírusovej pandémii. Žiaci pracovali s tematickými  prezentáciami, v ktorých si upevňovali svoje vedomosti nielen o zdravej výžive, ale aj celkovo o zdravom životnom štýle ako prevencii  pred ochorením. Učili sme sa rozoznávať zdravé a nezdravé potraviny v letákových akciách a  triedili sme ich na tematické nástenky. Pripravili sme si zdravú desiatu.  Ukázali sme si možnosti zdravej prípravy jedál zo zemiakov a inej zeleniny. Pochutili sme si na jesennom ovocí a zelenine. Na záver sme si pozreli detské rozprávky na tému Zdravie. Tento deň nám spestril vyučovanie a určite si ho zopakujeme aj na budúci rok.

             

          • Deň jablka

          • Dňa 23. septembra sa v  4. A triede uskutočnil jablkový deň. Začal sa hodnotením senzorických vlastností jabĺčka. Ukázali sme si, ako vyzerá jabloň v jednotlivých ročných obdobiach. Potom sme porovnávali jednotlivé odrody jabĺk. Zahrali sme si divadielko O túlavom jabĺčku. Spoločne sme upiekli jablkovú štrúdľu. Cieľom našej jesennej vychádzky bola stará jabloň. Na školskom dvore sme sa zahrali hru na schované jabĺčka. Víťaz, ale aj ostatné deti boli odmenené malou sladkosťou. Bol to vydarený deň, ktorý nám spestril bežný školský týždeň.

          • Tvorivé dielne v Tatranskej galérii

          • Dňa 17.9.2020 sme sa spolu so žiakmi zúčastnili akcie v Tatranskej galérii v tvorivých dielňach, kde sme sa podieľali na tvorbe tzv. GRAFIKY. Podstata danej činnosti spočívala v tom, že si žiaci vylepili svoj kartón páskou podľa vlastnej fantázie. Následne sa daný obrázok natrel farbou podľa výberu žiakov, odtlačilo sa to na výkres pomocou stroja a vznikol z toho odtlačok. Ďalej sme absolvovali výstavu galérie, ktorá obsahovala diela rôznych umelcov, pričom bola koncipovaná tak, aby ukázala v čo najväčšej miere širokú škálu nápadov. Daná akcia sa žiakom veľmi páčila, na činnosti sa aktívne zapájali. Odmenou pre žiakov boli ich vlastné výrobky, úsmev na tvári a spokojnosť.

          • Hry v prírode

          • Každoročne žiaci našej školy absolvujú jesenné Hry v prírode. Tento rok sme ich strávili  bicyklovaním  na  školskom dvore,  prechádzkou v okolí rieky Poprad a  pobytom na detskom ihrisku. Jesenným hrám v prírode prialo slnečné počasie, a tak nám nič nebránilo užiť si tento „deň pohybu“  s úsmevom na tvári.

          • OZNAM

          • Slávnostné otvorenie nového školského roka 2020/2021 sa uskutoční v stredu

            2. septembra 2020 o 9.00 hod.

            v Spojenej škole, Partizánska 2, Poprad.

            Srdečne pozývame všetkých našich žiakov a ich rodičov.

             

          • OZNAM

          • Oznamujeme stravníkom, že vrátenie zostatkového kreditu zo stravného v ŠJ za školský rok 2019/2020 bude realizovaný v zmysle vnútornej smernice o stravovaní nasledovne:

            1. stravníkom, ktorí v školskom roku 2019/2020 ukončia štúdium bude zostatkový kredit vrátený na osobný bankový účet, ktorý zákonný zástupca uviedol v prihláške na stravovanie, a to v termíne do 15.07.2020. V prípade, že zákonný zástupca v prihláške na stravovanie neuviedol bankové spojenie bude mu kredit vrátený na účet, z ktorého bola prijatá posledná platba za stravné;
            2. stravníkom, ktorí pokračujú v štúdiu aj v roku 2020/2021 bude zostatkový kredit prevedený do nového školského roka a zákonný zástupca v novom školskom roku doplatí len rozdiel, potrebný na doplnenie zálohovej platby. V prípade, že zostatkový kredit prevyšuje požadovanú výšku zálohy o viac ako 5€ bude tento rozdiel vrátený na osobný bankový účet zákonného zástupcu, ktorý uviedol v prihláške na stravovanie, a to v termíne do 15.07.2020. Ak zákonný zástupca v prihláške na stravovanie neuviedol bankové spojenie bude mu kredit vrátený na účet, z ktorého bola prijatá posledná platba za stravné.

            Výšku kreditu si môže zákonný zástupca overiť telefonicky na ekonomickom oddelení (tel. č. 0948 160 083).

            Pokyny k stravovaniu na nový školský rok 2020/2021 sú nasledovné:

            Na ekonomickom oddelení je potrebné vyžiadať si záväznú prihlášku na stravovanie, ​​​následne ju vypísať, zaslať na uvedený bankový účet zálohovú platbu a pri nástupe dieťaťa alebo žiaka v novom školskom roku do školy ju odovzdať triednemu učiteľovi.

            Po splnení týchto podmienok bude dieťa alebo žiak od prvého dňa, v ktorom sa podáva strava automaticky prihlásený na stravu.

             

                                                                                               Mgr. Oľga Šalingová 

                                                                                             riaditeľka spojenej školy