• ZÁBAVNÉ ODPOLUDNIE 4.C

          • Dňa 11.6.2021 sme pripravili za odmenu pre žiakov 4.C triedy zábavné odpoludnie.  Po vyučovaní a obede, žiaci zrelaxovali pri rozprávke a relaxačnej hudbe. Po relaxácii sme sa premiestnili na školský dvor, kde už boli pre nich pripravené zábavné aktivity, spoločné hry, súťaž v triafaní do balónov zo striekacej pištole, chytanie bubliniek z veľkého bublifuku, bicyklovanie, stavanie hradov z piesku. Na doplnenie energie mamky pre svoje deti pripravili rôzne dobroty, ktoré deti s veľkou chuťou zjedli. Žiakom sa veru ani nechcelo odísť domov, čo bolo pre mňa najväčšou odmenou.

          • Motýle v ŠZŠ

          • Ako je už zvykom, aj tento rok sme mali so žiakmi našej školy možnosť pozorovať vývoj motýľa od štádia larvy, zakuklenia, až po vznik krásneho motýľa.  Pod vedením učiteľov sa žiaci starali o motýle a sledovali ich vývoj, čím sme sa snažili u nich vytvoriť kladný vzťah k ochrane prírody a starostlivosti o hmyz. Daný proces sme spolu so žiakmi ukončili vypustením motýľov do voľnej prírody.

          • Medzinárodný deň detí

          • Každoročne je na celom svete jeden deň venovaný deťom. Medzinárodný deň detí je sviatok detí, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách sveta.  Ani my na našej škole sme na nich nezabudli a vymenili sme učebnice a perá za pestrý program súťaží a zábavy, do ktorého sa zapojili všetky deti. Veríme, že s oslavou MDD boli všetky deti spokojné a dobrá nálada im vydrží až do blížiacich sa prázdnin.

          • Školská burza

          • Koncom mája zorganizoval kolektív učiteľov a vychovávateľov na ulici Dominika tatarku  dobročinnú školskú burzu obuvi a oblečenia. Záujemcovia z radov rodičov a ich známi si mohli vybrať zdarma oblečenie a  obuv pre seba  a pre deti. Pevne veríme, že sme si navzájom pomohli a dali veciam druhú šancu. Burza sa uskutočnila v exteriéri školy,  v duchu všetkých protipandemických opatrení.

          • Úspech v medzinárodnej výtvarnej súťaži

          • Žiaci zo IV. A sa zapojili do medzinárodnej výtvarnej súťaže Naši susedia- Svet pod vodou,  v ktorej získali veľký úspech. Z 353 výtvarných prác v kategórii 7- 10 rokov získal Denis Mirga 3. miesto.  V tejto kategórii získal ocenenie aj Matej Gábor a Lea Kenézová. Potešili nás aj pekné ceny, ktoré nám umožnia pokračovať v našej  výtvarnej realizácii. 

          • Celoslovenská umelecká súťaž Dňa rodiny 2021

          • Fórum kresťanských inštitúcií a Arcidiecézne centrum pre rodinu v Košiciach pod záštitou predsedu Rady pre rodinu pri KBS arcibiskupa Cyrila Vasiľa vyhlásilo  Celoslovenskú umeleckú súťaž Dňa rodiny 2021 OTEC NABLÍZKU. Naši žiaci sa zapojili do výtvarnej časti tejto súťaže. Táto  forma bola u našich detí  spôsobom zdieľania vzácnych myšlienok, ktoré v nás sú. Priniesla  zastavenie sa a zamyslenie sa nad otcovstvom vo svojom živote.

          • Návšteva Tatranskej galérie v Poprad

          • Dňa 6. mája 2021 sme navštívili Tatranskú galériu. Prezreli sme si výstavu Svet IZMOV. Pracovníčka nás formou, prijateľnou pre našich žiakov,  oboznámila so základnými umeleckými smermi vo výtvarnom umení. Zapojili sme sa aj do interaktívnych prvkov výstavy, ktoré naše deti zaujali najviac. Na Záver sme výtvarne precítili tému môj sen.  Ďakujeme všetkým pracovníkom Tatranskej galérie za nevšedný zážitok.

          • Zimná Kalokagatia 2021

          • Naši žiaci prostredníctvom svojej fantázie vstúpili do kúzelného sveta zimných športov a  čarokrásnej zimnej  prírody.  Uzdu svojej fantázii popustili  pri výtvarnom znázornení témy Kúzelná športová zima. Vernisáž výstavy je naplánovaná až na december 2021.

            Našim žiakom prajeme veľa úspechov.

             

          • Biblia očami detí a mládeže

          • V mesiaci apríl nás veľmi potešili výsledky výtvarnej súťaže Biblia očami detí a mládeže, ktorú organizoval Diecézny katechetický úrad Spišskej diecézy. V 8.  kategórii sme získali všetky 3 miesta.

            Gratulujeme Peťkovi Buranskému, Denisovi Mirgovi a Matejovi Gáborovi za ich snahu a reprezentáciu našej školy.

          • Deň Zeme

          • Žiaci 8. a 9 ročníka si uctili Deň Zeme prácou v školskej záhrade. Vyhrabaním starého lístia z trávy, odstránením spadnutých konárov a šišiek pripravili dobré podmienky na rast novej trávy a kvietkov.

          • OZNAM

          • INFORMÁCIE  K PRIJÍMACIEMU KONANIU

            DO  ODBORNÉHO UČILIŠŤA  alebo PRAKTICKEJ ŠKOLY

             

             

             Dôležité termíny pre žiakov  v šk. roku 2020/ 2021 :

            1. Prijímací pohovor do odborného učilišťa:   3.5.2021              

            2. Prijímací pohovor do praktickej školy: 3. 5. 2021

             

             POSTUP PRI PODÁVANÍ PRIHLÁŠOK :

                          

            1. Zákonný zástupca žiaka podáva prihlášku škole, ktorú žiak navštevuje najneskôr do 8. apríla 2021.

            2. Prihlášku vyplňuje výchovný poradca na základe údajov získaných od zákonného zástupcu a triedneho učiteľa. 

            3. Zákonný zástupca po vyzvaní doručí škole potvrdenie od obvodného lekára o zdravotnej spôsobilosti žiaka k štúdiu vybraného učebného odboru.

            4. Riaditeľ školy odošle prihlášky spolu so sprievodnými listami do odborného učilišťa a praktickej školy do 16. apríla 2021.

            5. Zákonný zástupca žiaka  čaká na pozvánku z odborného učilišťa alebo praktickej školy na prijímací pohovor alebo na rozhodnutie o prijatí žiaka.

            6. Zákonný zástupca po doručení  rozhodnutia o prijatí žiaka podpíše  zápisný lístok, ktorým sa zaväzuje, že žiak v septembri v školskom roku 2021/2022 nastúpi do školy. Podpísaný zápisný lístok je potrebné  odovzdať alebo zaslať škole.

              

          • Oznam o nástupe žiakov na prezenčné vyučovanie

          • Podľa rozhodnutia ministra školstva  od 12.04. 2021 môžu byť prezenčne vzdelávaní všetci žiaci špeciálnych škôl. To znamená, že do školy budú môcť nastúpiť deti a žiaci všetkých zamestnaných i nezamestnaných  rodičov.

            I naďalej zákonný zástupca podpisuje čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a výsledku negatívneho testu na Covid-19 nie starším ako 7 dní.

                                                                                                                             Ďakujeme za porozumenie

          • Oznam o zmene nástupu žiakov na prezenčnú formu vyučovania

          • Vzdelávanie žiakov dištančnou formou vyučovania bude pokračovať do 09.04.2021. Nástup žiakov do školy na prezenčnú formu vyučovania bude 12.04.2021 ( pondelok ).

                                                                                                                               Ďakujeme za porozumenie.

          • OZNAM o zmene vyučovacej formy

          • Riaditeľstvo školy oznamuje rodičom žiakov, ktorí sa vzdelávajú  v prevádzke Spojenej školy v Poprade na  ulici D. Tatarku, že od 30.03.2021 precházajú  žiaci na dištančnú formu vyučovania. 

            Prezenčná forma vyučovania bude obnovená v prípade priaznivej situácie 07.04.2021.   

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Ďakujeme za porozumenie.

          • OZNAM o zmene vyučovacej formy

          • Riaditeľstvo školy na základe zhoršenej epidemiologickej situácie v prevádzke Spojenej školy v Poprade na Partizánskej ulici a po konzultácii a odporúčaní RÚVZ v Poprade, oznamuje zmenu formy vzdelávania.

            Žiaci, ktorí navštevujú túto prevádzku budú od 23.03.2021 vzdelávaní dištančnou formou.

            Prezenčná forma vyučovania bude obnovená v prípade priaznivej situácie 07.04.2021.

                                                                                                                                             Mgr. Andrea Bilšáková

                                                                                                                                                    riaditeľka školy

             

          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Jarná príroda má svoje čaro, prináša do života radosť, smiech a dobrú náladu. Dobrou náladou, fantáziou, trpezlivosťou a zručnosťou sa predviedli i žiaci našej školy  na tvorivých dielňach k jari a Veľkej noci. Do aktivít sa v rámci tvorivých dielní zapojili všetky triedy pod vedením svojich triednych vyučujúcich. V tvorivej atmosfére vznikalo veľa krásnych výrobkov s jarnou a veľkonočnou tematikou. Žiaci zdobili vajíčka, vyrábali kuriatka, ovečky, kohútiky, zajačiky a jarné závesné dekorácie z rôznych materiálov. Ich nadšenie pre prácu sa premenilo na krásnu jarnú výzdobu a pekné výrobky.

          • Deň malých bádateľov

          • Žiaci 4. A triedy sa na jeden deň zmenili na bádateľov v oblasti prírody. Skúmali  jednoduché vedecké experimenty, ktoré vznikajú pri bežných kuchynských činnostiach./ karamelizácia, výroba sladkých kryštálikov, reakcia vody a oleja, octu a prášku do pečiva.../. Zostrojili sme  lávovú sopku, Ukázali sme si, ako sa robí skákajúce vajíčko.  Potešili sme sa pri zhotovení dúhového pohára a chodiacej dúhy. Využili sme aj materiály z oblasti prírody, ktoré nám zaslalo Podtatranské múzeum v Poprade. Bol to veľmi podnetný bádateľský deň a  určite si ho ešte zopakujeme.

          • Malý triedny karneval 2021 v triede „ Motýlikov “

          • Hoci nám to momentálna situácia s ochorením Covid nedovoľuje tak ako po minulé roky potešiť sa z veľkého školského karnevalu spoločne, rozhodli sme sa, že si tento rok predsa len spravíme aspoň taký malý mini triedny karneval s našími deťmi v triede.  Onedlho sa z našej triedy ozýval smiech a radosť detí zo svojich karnevalových masiek, keď sa po prezlečení premenili na indiána, policajta, čarodejníka, vlka, postavu z počítačovej hry, či malú čarodejnicu. Ani pani učiteľky nezaháľali a premenili sa na rozprávkovú vílu a múdru sovu. Tak sme si aspoň takto spríjemnili deň a rozvesilili sa pred blížiacim sa pôstnym obdobím.

          • Oznam

          • Podmienkou nástupu deti a žiakov do ŠMŠ, ŠZŠ a PŠ na prezenčnú formu vyučovania  je negatívny výsledok  RT-PCR testu alebo antigenového testu  na ochorenie COVID - 19 nie staršie ako 7 dní. Riaditeľ školy alebo školského zariadenia nekontroluje certifikáty, ale vyžaduje príslušné prehlásenie.

            V prílohe prikladáme:

            - čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti.

            Ranný filter bude prebiehať v nezmenenom čase:

            1.stupeň, ŠMŠ od 7:30 hod.

            2.stupeň, PŠ  od 8:10 hod.

            Vyučovanie bude prebiehať podľa rozvrhu.