• Podtatranská knižnica v Poprade

          • So žiakmi sme sa zúčastnili podujatia v Podtatranskej knižnici na tému – Maľovanie podľa hudby. Rozmýšľali ste niekedy nad tým, kresliť/maľovať len tak niečo bez toho, aby ste tomu vedome dávali istú formu? My sme si to s našimi žiakmi vyskúšali. Na úvod sme si pozreli rôzne abstraktné obrazy. Následne sme si posadali za stôl a pustili nám skladby s rôznym tempom. Cieľom tejto aktivity nebolo kresliť konkrétne veci ale kresliť to, čo cítime pri počúvaní danej hudby. Či už to boli čmáranice, čiary, alebo rôzne vlnovky. Na záver sa nás nikto nepýtal, čo sme namaľovali, ale ako sme sa pri tom cítili a či sa nám daná aktivita páčila.

          • Zimná kalokagatia

          • Dňa 21.4. 2022 sa naši žiaci Lea Kenézová a Denis Mirga zúčastnili slávnostného vyhodnotenia kultúrno-umeleckých súťaží ZIMNEJ KALOKAGATIE. Vyhodnotenie sa konalo v kongresovej sále v hoteli Patria na Štrbskom plese, kde si žiaci prevzali diplom a malý darček. Denis získal 1. Miesto a Lea 2. Miesto so svojimi nádhernými výkresmi a týmto našim žiakom gratulujeme a tešíme sa z ich úspechov.

          • Ovocie ako superhrdina

          • V tomto jarnom období sme sa zapojili do výtvarnej súťaže "Nakresli svoje obľúbené ovocie/zeleninu ako superhrdinu"Hlavným cieľom našich výtvarných aktivít bolo  zameranie a rozvíjanie pozornosti na vytváranie pozitívneho vzťahu detí k zelenine a ovociu. Vyhlasovateľom súťaže je tím HOOK s. r. o.  - školské ovocie. Ďakujem vyhlasovateľovi súťaže za podnetnú tému, ktorá našich žiakov veľmi zaujala.

          • Dobšinského noc

          • Nebýva zvykom, aby žiaci zostávali v škole v čase, keď na televíznej obrazovke beží večerníček. No naši žiaci to predsa zažili. Vo štvrtok 31. marca nocľažníci s netradičnou školskou výbavou – so spacákmi a karimatkami sa rozložili vo svojich triedach. Starostlivé mamičky nachystali svojim deťom veľa dobrôt. Pani učiteľky prichystali divadelné predstavenie o Perníkovej chalúpke. Pestrý program pokračoval spievaním piesní a večernou diskotékou. Samotný program pokračoval aj na druhý deň, návštevou kina Tatran. Pozreli sme si rozprávku „Spievaj 2“, z ktorej deti mali veľkú radosť.  Bol to pre všetkých veľký zážitok. Určite si to zopakujeme aj na ďalší rok.

          • Prednes poézie a prózy "Podtatranský Kubko"

          • Dňa 25. 3. 2022 sa uskutočnil na našej škole  prednes poézie a prózy „Podtatranský Kubko“. Tento  rok  bola  účasť  v súťaži  veľmi  vysoká,  čo  svedčí  o tom, že  žiaci  majú stále radi slovenskú literatúru,  ako  aj  súťaženie.  Žiaci boli odmenení diplomami a vecnými cenami.

          • S Vďakou našim mamám

          • Spojená škola, Kostolné námestie Kežmarok, vyhlásila k príležitosti sviatku  Dňa matiek výtvarnú súťaž  "S vďakou našim mamám". Do tejto súťaže sa s radosťou zapojili aj najmenší naši žiaci.

          • Marec mesiac knihy

          • So žiakmi našej školy sme sa v Podtatranskej knižnici zúčastnili podujatia s názvom – Prechádzka čarovným lesom.. Obsahom podujatia bolo žiakov oboznámiť s dielom Stefanie Reichovej – ,,Vieš, kde rastú stromodeti?". Žiaci sa zapájali do viacerých kreatínych aktivít, ktoré boli zamerané na rozvo čitania s porozumením a rozvoj manuálnych zručností s farebným papierom. Podujatie sa žiakom veľmi páčilo, ďakujeme za veľmi milý a ochotný prístup.

          • 22. marca Svetový deň vody

          • Dňa 22. marca 2022 sme si v našej škole pripomenuli Svetový deň vody. Vodu považujeme za samozrejmosť a spravidla jej nevenujeme veľkú pozornosť. Bez vody by neexistoval život. Vieme, že nevonia, nemá farbu, ale  má neuveriteľnú moc a je nenahraditeľná. Učíme sa spoznávať a pochopiť kde mizne, odkiaľ k nám prichádza a aké čary dokáže. Presvedčte sa s nami…..

          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Krásne jarné sviatky sa k nám nezadržateľne blížia, a preto sme  na našej škole zorganizovali veľkonočné tvorivé dielne. Do aktivít sa v rámci tvorivých dielní zapojili všetky triedy pod vedením svojich triednych vyučujúcich. V tvorivej atmosfére vznikalo veľa krásnych výrobkov s jarnou a veľkonočnou tematikou. Žiaci zdobili vajíčka, vyrábali kuriatka, ovečky, kohútiky, zajačiky a jarné závesné dekorácie z rôznych materiálov.

          • KARNEVAL

          • V škole bol dnes veľký bál. Čo myslíte? Karneval!  K jedným z najočakávanejších podujatí v našej škole neodmysliteľne patrí aj karneval. Ani tento rok to nebolo inak. Dňa 1.3. 2022 sa mohli naši žiaci zabaviť vo farebných maskách. Bolo vidieť, že máme tvorivých žiakov a  rodičov.  Pri rezkej muzike nám deň ubehol ani nevedno ako. Všetci prežili jedno čarovné dopoludnie plné radosti, obohatené o krásne zážitky.

          • Môj farebný svet

          • Naši žiaci sa stali účastníkmi obľúbenej súťaže v maľovaní pre všetky šikovné deti „Môj farebný svet“, ktorá prebiehala od 1.12.2021 do 28.2.2022.  Všetkým účastníkom prajeme veľa šťastia pri žrebovaní.

          • Podtatranská knižnica v Poprade – Z rozprávky do rozprávky

          • So žiakmi našej školy sme sa zúčastnili podujatia v Podtatranskej knižnici s názvom – Z rozprávky do rozprávky. Obsahom daného podujatia bolo žiakov oboznámiť s dielom od Daniela Heviera – Kam chodia na zimu zmrzlinári.  Žiaci sa zapájali do mnohých zaujímavých aktivít, ktoré boli zamerané na čítané  dielo. Na záver sa žiaci zúčastnili aj krátkej prehliadky knižnice. Podujatie sa žiakom veľmi páčilo, ďakujeme za veľmi milý a ochotný prístup.

          • Tatranská galéria - Tvorivé dielne: Grafika

          • Žiaci našej školy prijali pozvanie do Tatranskej galérie a zúčastnili sa tvorivých dielní, v ktorých pracovali na tému - Grafika. Súčasťou tejto vydarenej akcie bola aj prehliadka výstavy rôznych umeleckých diel. Naši žiaci si následne vytvorili vlastné umelecké diela, pri ktorých sa ekologicky využili tetrapakové obaly a pomocou nich si vyrobili originálne grafiky podľa vlastnej fantázie. Oceňujeme trpezlivý a profesionálny prístup pedagóga Tatranskej galérie pri motivácii  a edukačnom vedení našich žiakov.

          • Výstava v Tatranskej Galérií

          • Dňa 27.1.2022 sa naši žiaci 1.ročníka zúčastnili prehliadky výstavy v Tatranskej galérií v Poprade s názvom Galandovci a ich znaková interpretácia reality. Súčasťou prehliadky boli aj tvorivé dielne s názvom - Keď vyrastiem budem sochár. Po približení práce sochárov si naši žiaci nakreslili sochu aká sa im páčila a farebne si ju vyzdobili. Najviac ich ale zaujala aktivita, kde si z drevených kociek postavili sochy a stavby. Výstavu sme si užili a veľmi pekne ďakujeme zlatej pani sprievodkyni, ktorá sa nám venovala.

          • Výtvarná súťaž "Moja najobľúbenejšia kniha"

          • Naša škola sa zapojila do výtvarnej súťaže, ktorú organizovalo OZ „Nie sme sami“. Súťaž bola určená pre žiakov s poruchou autistického spektra. Témou súťaže bolo: „Moja najobľúbenejšia kniha“. Poslaním je priblížiť verejnosti život autistov a ich pohľad na svet cez výtvarné aktivity. Do súťaže sa zapojilo aj niekoľko žiakov našej školy. Slávka Korvínová získala 1. miesto v II. kategórii žiakov, Eliáš Palko získal 2. miesto v II. kategórii žiakov a Kevin Krajč získal 2. miesto v III. kategórii žiakov. Žiakom srdečne gratulujeme.

          • Oznam

          • OZNAM

            Oznamujeme všetkým stravníkom a zákonným zástupcom žiakov, ktorí sú prihlásení na vyučovanie do 17.12.2021, že posledné odhlasovanie zo stravy v mesiaci december 2021 (na štvrtok 16.12. a piatok 17.12.) bude z dôvodu koncoročnej uzávierky možné realizovať

             

            do stredy 15.12.2021 do 13:00

             

            V prípade choroby dieťaťa, ktoré sa už nestihne odhlásiť zo stravy, si môže rodič dieťaťa prevziať stravu v jednorazovom obale, ktorý poskytne školská jedáleň.

            Za pochopenie ďakujeme!

             

             

                                                                                                                                                     Mgr. Andrea Bilšáková 

                                                                                                                                                      riaditeľka spojenej školy

          • Mikuláš

          • Predzvesťou vianočných sviatkov je príchod Mikuláša, ktorý ani tento rok na nás so svojimi pomocníkmi nezabudol. Privítali sme ho v piatok, 3. 12. 2021.  Mikuláš obdaril žiakov balíčkami, v ktorých si našli sladkosti a ovocie. Ďakujeme, Mikuláš! A na budúci rok Ťa budeme čakať zas!