• Workshop s fotografom Richardom Gerényim

          • Dňa 1011. 2022 sa žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili v priestoroch Tatraskej galérie workshopu s fotografom Richardom Gerényim. Rreálne si mohli žiaci ,,vyskúšat" fotografovanie rôznymi druhmi fotoaparátov. Následne videli ako sa upravujú fotografie do konečnej formy. Veľmi atraktívnou aktivitou bolo oboznmenie sa ,,dronom". Viacero fotografií sa podarilo odfotografovať z výšky interiéru a exteriéru tatrnaskej galérie. Worksop bol realizovanýv rámci kultúrno – edukatívneho projektu ,, My vám – vy nám".

          • Workshop s umelcom Helmutom Bistikom

          • Dňa 8.11. 2022 sa žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili v priestoroch Tatraskej galérie workshopu a otvoreného rozhovoru s umelcom a špeciálnym výtvarným pedagógom Helmutom Bistikom. V tvorivej atmmosfére si žiaci pod jeho vedením vyrábali viacrozmerné papierové dekorácie hlavy a kreslili ceruzou portréty. Aktivita bola veľmi kreatívna a žiaci si ju ,,užili". Worksop bol realizovanýv rámci kultúrno – edukatívneho projektu ,, My vám – vy nám".

          • Workshop s Erikou Šajgalovou

          • Dňa 4:11: 2022 sa žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili v priestoroch Tatraskej galérie workshopu s Erikou Šajgalovou – autokou prvého rómskeho šlabikára. Životný príbeh Eriky Šajgalovej bol inšpirujíucim podnetom pre našich žiakov. Worksop bol realizovaný v prítomnosti televízie Poprad. Beseda a tvorivá aktivita – kresba portrétov sa konala v rámci kultúrno – edukatívneho projektu ,, My vám – vy nám".

          • Z rozprávky do rozprávky

          • Dňa 9. 11. 2022 sme so žiakmi našej školy navštívili Podtatranskú knižnicu na podujatí „Z rozprávky do rozprávky“. Pani knihovníčka si pre žiakov pripravila rozprávku „Ako zvieratká upratovali“. Žiaci sa so záujmom započúvali do rozprávky a odpovedali na otázky o ochrane prírody. Našich žiakov rozprávka upútala  a spoločne sme si nakreslili zvieratká z príbehu, kde si deti rozvíjali svoju fantáziu a predstavivosť. Za príjemnú návštevu knižnice ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

          • Návšteva charitného domova sv. Ondreja v Hôrke pri Poprade

          • Pri príležitosti mesiaca úcty k starším, v rámci biblického krúžku, sme s našimi žiakmi navštívili charitný domov sv. Ondreja pre seniorov v Hôrke pri Poprade. Žiaci s láskou pre seniorov napiekli, vyzdobili a zabalili perníčky, vymaľovali Mandaly s tvarom srdca. Pod vedením vedúcej biblického krúžku pani učiteľky Greňovej a s hudobným doprovodom pani učiteľky Beťkovej aj pripravili krátke pásmo básni a piesní. Veľká vďaka patrí pracovníčkam Mgr. et Mgr. Mária Svitaňovej a Mgr. Alenke Liptákovej ako aj opatrovateľkám. Seniori mali veľkú radosť z našej návštevy a pozvali nás na ďalšie stretnutia.

             

          • Halloweenské dekorácie a aranžmány

          • Dňa 24. 10. 2022 sa žiaci 8.B. a 1.P. triedy zúčastnili v priestoroch Tatraskej galérie jesenných tvorivých dielni pod názvom: Halloweenské dekorácie a aranžmány. V tvorivej a veselej atmosfére vyrábali žiaci pod vedením galérijného pedagóga dekoratívne tekvice, ktoré sme si následne aranžovali v interiéry a exteriéry našej školy.