• Spievajže si, spievaj

          • Dňa 20.6.2022 sa v našej škole konalo školské kolo speváckej súťaže pod názvom Spievajže si, spievaj. Naši žiaci nás potešili svojimi speváckymi výkonmi a dokonca starší žiaci si pre nás pripravili hru na klavíri. Všetkým žiakom, ako ich pedagógom ďakujeme. Žiaci získali diplomy a vecné ceny.

          • OZNAM - odhlasovanie obedov v mesiaci jún 2022

          • Oznamujeme všetkým stravníkom a zákonným zástupcom detí a žiakov, že posledné odhlasovanie zo stravy v mesiaci jún 2022 bude možné realizovať

             

            do pondelka 27.06.2022 do 13:30

            Po tomto termíne už nie je možné odhlásiť sa z júnových obedov pretože je potrebné účtovne uzavrieť školský rok. V prípade choroby dieťaťa/žiaka, ktorý sa už nestihne odhlásiť zo stravy, si môže rodič dieťaťa/žiaka prevziať stravu v školskej jedálni.

            Zároveň oznamujeme, že vyúčtovanie kreditu zo stravného v ŠJ za školský rok 2021/2022 bude v zmysle vnútornej smernice o stravovaní prebiehať do 15.07.2022. Bližšie informácie nájdete TU.

             Za pochopenie ďakujeme!

          • Zábavné odpoludnie

          • Dňa 14.6.2022 sme pre žiakov dvoch tried z C – variantu pripravili zábavné odpoludnie spojené s hrami i dobrým jedlom, v areáli školy.

          • Ubehlo to ako voda...

          • Tri roky vzdelávania v praktickej škole ubehli ako voda.  Na záver vzdelávania  sme dňa 7.6.2022 našim žiakom pripravili deň, počas ktorého mali možnosť preveriť si svoje teoretické vedomosti a ukázať praktické zručnosti, ktoré si osvojili počas troch rokov. Bol to deň plný radosti, spomienok, ale aj emócii, že sa to pomaly končí. Všetci žiaci nám dokázali, že nadobudnuté vedomosti a zručnosti vedia využiť aj v praxi. Úžasný deň sme zakončili vypustením motýlikov, o ktoré sme sa dva týždne starali. Absolventom praktickej školy prajeme veľa šťastia, osobných úspechov a radosti v ďalšom živote. Budete nám chýbať!

          • Školský výlet v Dobrej hračke

          • Dňa 9. 6. 2022 sa triedy šmš zúčastnili školského výletu v Tatranskej Lomnici  v Dobrej hračke. Detičky si užili deň plný zábavy, vyskúšali množstvo hier, hlavolamov a interaktívnych hračiek. Galéria ponúka 12 stanovíšť s povolaniami a tak sa deti na chvíľu premenili na policajtov, hasičov, či lekárov. Okrem profesii si deti mohli vyskúšať dopravné ihrisko plné kruhových  objazdov, prechodov pre chodcov a zákrut. Na výlete sa nám veľmi páčilo a spoločne sme si ho užili. 

          • Školský výlet Kežmarský hrad

          • 9. jún  2022 bol pre starších žiakov školy výnimočný. Navštívili hrad v Kežmarku. Jednotlivými miestnosťami hradu ich previedli dvaja sprievodcovia, ktorí veľmi zaujímavo rozprávali o hrade, jeho obyvateľoch a udalostiach. Po prehliadke hradu využili slnečné počasie a  pozreli si námestie, posedeli v mestskom parku.  Príjemne unavení a plní nových zážitkov sa vrátili domov.  

          • Poznávanie Vysokých Tatier

          • Dňa 3. 6. 2022 sa naša 2. B trieda zúčastnila školského výletu vo Vysokých Tatrách. Cesta električkou sa naším žiakom veľmi páčila, tešili sa z nádhernej prírodnej scenérie. Naším cieľom bol Starý Smokovec. Prezreli sme si prírodný prameň – Smokoveckú kyselku, ktorý sa nachádza v parčíku v novoupravenom altánku. Pri prameni sa žiaci zahrali, poriadne si zabehali a tam sme si spravili malé občerstvenie. Prezreli sme si aj historický - drevený neogotický kostol Nepoškvrneného počatia Panny Márie, ktorý bol postavený v roku 1888 vo vysokohorskom alpskom štýle a považuje sa za jednu z najkrajších kultúrnych pamiatok vo Vysokých Tatrách. Kostol bol postavený na žiadosť arcikňažnej Klotildy. Cestou k prameňu sme sa stretli s pánmi policajtmi. Policajti sa pri nás zastavili a každého žiaka obdarovali pexesom dopravných značiek. Boli sme milo prekvapený. Samozrejme na výlete nesmela chýbať ani chutná zmrzlina. Výlet sa nám všetkým veľmi páčil a sľúbili sme si, že sa do Tatier opäť vrátime. Žiaci si získali nové vedomosti a prehĺbili si svoje pekné priateľstvá.

          • Výlet zoo SNV

          • Dňa 3.6. 2022 sa žiaci 0.D triedy zúčastnili školského výletu do ZOO v Spišskej Novej Vsi. Novou dlho pripravovanou atrakciou Zoo bol výbeh Svišta európskeho a Mesto plné detí,  kde pre deti bolo pripravené rôzne  súťaže. V tento deň si žiaci užili nielen slniečko, ale aj zmrzlinu.Tá v tento horúci deň dobre padla každému z nás. 

          • Medzinárodný deň detí

          • Medzinárodný deň detí je sviatok na ktorý sa žiaci našej školy veľmi tešia. Preto si vychovávatelia na jeho príprave dávajú obzvlášť záležať, aby mali deti rok čo rok postarané o prekvapenie i zábavu. Na pôde našej školy sa pri tejto príležitosti konajú rôzne spoločenské súťaže a nechýba ani diskotéka. Úsmev na ich tvári a radosť v očiach sú tou najlepšou odmenou pre všetkých, ktorí sa na príprave MDD každoročne podieľajú.

          • PRVÉ SVÄTÉ PRIJÍMANIE

          • V tieto dni 28.5. a 29.5.2022 … žiaci našej školy školy prežívali slávnostné chvíle. Touto chvíľou bolo pre nich prvé sväté prijímanie , kedy prvý krát prijali do svojho srdiečka Pána Ježiša. Pred touto sviatosťou prebiehala intenzívna príprava na hodinách náboženstva i mimo nich. S pomocou pána učiteľa Kromku a pani učiteľky Greňovej žiaci úspešne zvládli celú prípravu. Túto prípravu zavŕšili prvou svätou spoveďou v sobotu 28.5.2022 . Po svätej spovedi a dohode s rodičmi, si zaslúžene vychutnali mini oslavu v pizzerii: ,,La Primavera“ . Čakal nás tu nie len príjemný personál, chutná pizza ale samotný majiteľ pizzérie, privítal našich žiakov a ochotne sa s nimi vyfotografoval. Nedeľa 29.5.2022 bola pre nich krásnym dňom. Aktívne sa zúčastnili na svätej omši, kde niesli aj obetné dary. Pre nás učiteľov bolo najväčšou odmenou ich vzorné správanie počas celej svätej omše.

          • Divadelné predstavenie „ČARY MÁRY ALEBO ZÁHADA STRATENÉHO PRÚTIKA“

          • V piatok 27. mája 2022 zavítali medzi nás herci z Divadla Portál z Prešova so svojim predstavením.  Predviedli nám  rozprávku „ ČARY MÁRY ALEBO ZÁHADA STRATENÉHO PRÚTIKA“. Detektívna rozprávka o hľadaní strateného prútika je príbehom čarodejnice, ktorá pri svojom pátraní stretáva zaujímavých ľudí (Indiánov, Námorníka). Pomocou svojej vytrvalosti, vynaliezavosti a vtipu sa dostane k nečakanému rozuzleniu. Vďaka veselým pesničkám sa žiakom predstavenie veľmi páčilo a aktívne sa zapájali do diania. Hercom veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.