• Podtatranská knižnica – rozprávkové kráľovstvo

          • Netradičné vyučovanie nás čakalo v Podtatranskej knižnici, kde žiaci našej školy mali možnosť získať nové vedomosti o jeseni. Pani knihovníčky mali pre nás pripravený bohatý program, pri ktorom si žiaci mali možnosť preveriť svoje vedomosti o jesenných plodoch či počasí. Bohatý program nás sprevádzal aj pri čítaní detských kníh.  Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie v kráľovstve kníh.

          • Akvarelová terapia farbami

          • Dňa 26.09. 2023 sa žiaci prvého a druhého stupňa našej školy zúčastnili v priestoroch Podtatranskej knižnice – Spišská Sobota arteterapeutickej tvorivej dielne - „Akvarelová terapia farbami“. Žiaci sa pod vedením pani Aničky Ondrušekovej zamerali na neverbálne vyjadrenie svojich emócii akvarelovými farbami. Žiaci sa počas tvorivej dielne zabavili a uvolnili.

            Podujatie bolo organizované v rámci projektu „Knižnica ľuďom“. Projekt bol realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

          • Podtatranská knižnica - tanečná terapia

          • Dňa 27.9. 2023 sa žiaci druhého stupňa a Praktickej triedy zúčastnili v priestoroch Podtatranskej knižnice tanečnej terapie, ako jednej z viacerých podujatí organizovanej v rámci projektu „Knižnica ľuďom“.  Vo veselej atmosfére  sa žiaci pod vedením pani Evy Čapkovej bezpečne prepojili so svojim telom a emóciami, zažili radosť a nadšenie z pohybu. Projekt bol realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.  

          • Tatranská galéria Rytmy a gestá

          • Dňa 21.09. 2023 sa žiaci 9.B. triedy našej školy zúčastnili v priestoroch Tatranskej galérie výtvarnej tvorivej dielne inšpirovanej výstavou prof. Juraja Bartusza pod názvom „ Rytmy a gestá“. Žiaci sa pod vedením galérijneho pedagóga pani Aničky Ondrušekovej zamerali na na maľbu temperovými farbami na formát A3. Žiaci sa pri tvorivej aktivite nielen zabavili, ale aj zdokonalili vo svojich výtvarných zručnostiach.

          • OZNAM

          • Slávnostné otvorenie nového školského roka 2023/2024 sa

            uskutoční v pondelok

            4. septembra 2023 o 9.00 hod.

            v Spojenej škole, Partizánska 2, Poprad.

            Srdečne pozývame všetkých našich žiakov

            a ich rodičov.

          • Školský výlet Tatranská Lomnica

          • Posledný deň pred vysvedčením sme si so žiakmi z 2. A spravili výlet električkou do Tatranskej Lomnice. Čakala nás prechádzka okolím, návšteva jazierka a oddych s dobrotami, ktoré nám nabalili rodičia. Cestou naspäť sme si ešte pochutnali na zmrzline a spokojní sme nasadli do električky. To bola zábava.

          • Zábavné odpoludnie

          • Dňa 20.06.2023 sme pripravili žiakom 6.C: ,,Zábavné odpoludnie“. Žiaci si užili odpoludnie plné zábavy a obľúbených aktivít.

          • Dotácia na stravu od 01.09.2023

          • Vážení rodičia, nižšie nájdete informácie k prihlasovaniu detí a žiakov na stravu a k uplatneniu na dotácie na stravu od 01.09.2023.

             

            MŠ – predškoláci a žiaci ZŠ

            Prihlasovanie na stravu a žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu podá rodič alebo zákonný zástupca (ďalej len „ZZ“) dieťaťa prostredníctvom jedného tlačiva.

             

            V prípade ak rodič alebo ZZ používa aplikáciu edupage postupuje nasledovne:

            V časti Žiadosti/Vyhlásenia kliknete na červený znak „PLUS“ z ponuky zvolíte možnosť „Zápisný lístok na stravovanie s NÁVRATKOU, vyplníte dátum kedy žiadosť vypĺňate potom v poli školský rok vyberiete možnosť 2023/2024, v poli návratka zvolíte prvú možnosť, ktorou potvrdzujete, že máte záujem o poskytnutie dotácie na stravu, v nasledujúcom poli zvolíte, ktorý ročník bude dieťa navštevovať, vyplníte číslo účtu kde v prípade vzniknutého preplatku škola zašle platbu a takto odoslanú žiadosť uložíte. Termín na podanie žiadosti je do 21.07.2023, po tomto dátume nedokážeme zabezpečiť poskytnutie dotácie.

             

            V prípade ak rodič alebo ZZ nemá k dispozícii aplikáciu edupage postupuje nasledovne:

            Zo stránky školy si stiahnete Zápisný lístok na stravovanie, ktorý vypíšete a hodíte do schránky školy najneskôr do 21.07.2023 alebo si Zápisný lístok na stravovanie vyžiadate od triedneho učiteľa a vyplnený mu ho vrátite do 30.06.2023.

            V zápisnom lístku zároveň zaškrtnete či máte záujem o poskytnutie dotácie na stravu.

             

            V prípade ak nestihnete odovzdať zápisný lístok na stravovanie v uvedených termínoch je možné tak urobiť aj neskôr, ale dotácia na stravu sa poskytne až od 01.10.2023 alebo od nasledujúceho mesiaca po mesiaci, v ktorom sa o dotáciu požiada.

             

            MŠ – 2 až 5 ročné deti:

            Nárok na dotáciu na stravu majú len dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima, bližšie informácie ako v tomto prípade postupovať nájdete tu.

            Prihlasovanie dieťaťa na stravovanie: prihláška na stravovanie sa podáva v mesiaci september 2023 triednemu učiteľovi, bližšie informácie Vám poskytne triedy učiteľ pri nástupe do MŠ.

             

            Praktická škola:

            Prihlasovanie žiaka na stravovanie: prihláška na stravovanie sa podáva v mesiaci september 2023 triednemu učiteľovi, bližšie informácie Vám poskytne triedy učiteľ pri nástupe do PŠ.

          • Školská športová olympiáda

          • Stalo sa tradíciou, že v posledných dňoch školského roka sa žiaci našej školy zúčastňujú školskej športovej olympiády. Tento deň nám  pripadol na utorok 20. júna 2023.  Súťažiaci si mohli svoju silu, vytrvalosť  a šikovnosť zmerať v základných disciplínach a podať čo najlepšie výkony. Celý deň sa niesol v športovom duchu.

          • Grilovačka na školskom dvore

          • Dňa 14. 6.  sme si so žiakmi 2. A triedy a žiakmi Praktickej školy spravili grilovačku na školskom dvore. Najprv nás čakala spoločná príprava zeleninového šalátu a všetkého potrebného na skvelý piknik. Pochutili sme si na špekáčkach, klobáskach a pečenej slaninke. Nechýbala ani hudba, tanec a loptové hry. Spoločný čas sme si veľmi užili.

          • Pre moju mamu

          • V tematicky zameranej regionálnej súťaži Prešovského kraja, a to  v silnej konkurencii výtvarných prác zo 123 škôl / 789 výtvarných prác /  náš žiak Daniel Bjalončík  získal diplom. Srdečne blahoželáme.

          • Dotácie na stravu od 01.09.2023

          • Vážení rodičia a zákonní zastupcovia detí/žiakov,

            dovoľujeme si Vám oznámiť, že žiadosti o poskytnutie dotácie na stravu od 01.09.2023 bude potrebné doručiť na ekonomické oddelenie školy najneskôr do 28.07.2023, bližšie informácie ohľadom formy podávania žiadosti budú zverejnené na našej stránke najneskôr začiatkom budúceho týždňa.

            Ďakujeme za pochopenie

          • Školský výlet Stanišovská jaskyňa

          • Utorok 6. júna bol pre žiakov našej školy výnimočný deň. Vybrali sa na školský výlet do Stanišovskej jaskyne v Jánskej doline. Nikoho neodradilo ani zlé počasie. Vyzbrojení dáždnikmi a pršiplašťami sa vybrali k jaskyni. Niektorí žiaci už  možno boli v jaskyni, ale určite  nikto nebol v jaskyni, kde by dostal baterku – čelovku, ktorá bola jediným zdrojom osvetlenia jaskyne. Bol to nezabudnuteľný zážitok.

          • Školský výlet Starý Smokovec

          • Dňa 14. 6. 2023 sme sa zúčastnili krásneho výletu v Starom Smokovci. Vybláznili sme sa na ihrisku, fotili sme sa pri kostolíku. Absolvovali sme výdatnú prechádzku. Nadýchali sme sa čerstvého vzduchu, ktorý nás unavil, a tak sme skončili v cukrárni Eliška. Dali sme si sladký koláčik a kávičku. Tak sme sa pripravili na cestu domov, ktorú sme strávili v električke s krásnymi výhľadmi. Už teraz sa tešíme na ďalší výlet.

          • Spievajže si, spievaj

          • Pod týmto názvom sa 16. 6. 2023 uskutočnila v spoločenskej miestnosti našej školy súťaž v speve známych ľudových piesní. Súťaž prispela k obohateniu vyučovacieho procesu  a naši žiaci mali možnosť predviesť svoje spevácke schopnosti. Vyhral každý už tým, že mal odvahu vystúpiť pred obecenstvo a zaspievať svoju pieseň.

          • Motýle v ŠZŠ

          • Jar prináša nový život vo zvieracej ríši. Žiaci našej školy v mesiaci jún, dostali možnosť pozorovať vývoj motýľa od štádia larvy, zakuklenia až po vznik krásneho motýľa. Larvy boli umiestnené v uzatvorenej priehľadnej nádobe s otvormi na viečku spolu s potravou. Po určitom čase si začali tvoriť „ pavučinku“, zakuklili sa a zavesili  na vrchnáku. Vtedy sme ich premiestnili špachtľou na kraj siete, ktorá sa dala uzatvoriť zipsom a čakali sme. Z kukiel povyliezali prekrásne farebné  motýle. Niekoľko dní sme ich so žiakmi pozorovali, starali sa o ne, kŕmili cukrovou vodou a kúskami ovocia. Po týždni života motýľov v sieťke sme ich vypustili do voľnej  prírody. Bol to veľký zážitok.

          • Podtatranská knižnica „Rozprávky z lesa“

          • Krásne dopoludnie prežité v Podtatranskej knižnici, kde sme sa dozvedeli o živote lesa a aj všetkých ich obyvateľov. Deti pátrali po stopách zvierat, ktoré sa pohybujú v lesnom prostredí, čo bolo zaujímavé a poučné. Cez rozprávky, ktoré nám prečítala pani knihovníčka, sa dozvedeli o živote Srnčeka Parošteka, ťažkostiach rodiny Ježkovcov a medveďa, ktorý nemohol zaspať. Telo si precvičili napodobňovaním zvieratiek, ktoré lezú, behajú a skáču. Vymaľovaním obrázkov, ktoré sme si zobrali domov sa skončila veľmi pekná a poučná akcia.

          • Oznam - odhlasovanie z obedov v mesiaci jún 2023

          • Oznamujeme všetkým stravníkom a zákonným zástupcom detí a žiakov, že posledné odhlasovanie zo stravy v mesiaci jún 2023 bude možné realizovať

            do pondelka 26.06.2023 do 13:00

            Po tomto termíne už nie je možné odhlásiť sa z júnových obedov z dôvodu vyúčtovania stravného za školský rok 2022/2023. V prípade choroby dieťaťa/žiaka, ktorý sa už nestihne odhlásiť zo stravy, si môže rodič dieťaťa/žiaka prevziať stravu v školskej jedálni.

            Zároveň oznamujeme, že preplatky budú vyúčtované do 17.7.2023

            Za pochopenie ďakujeme!

          • Školský výlet v Starom Smokovci

          • V piatok 9. 6 2023 sme sa zúčastnili školského výletu v Starom Smokovci. Žiakom sa výlet veľmi páčil. Tešili sa z cesty električkou a pozreli si lanovku na Hrebienok. Boli sme si prezrieť kaplnku Panny Márie Lurdskej v Starom Smokovci. Táto kaplnka je menšou murovanou stavbou so zvoničkou vybudovanou v rokoch 1836. Murovanú kaplnku nechal postaviť veľprepošt Spišskej kapituly Dominik Biacovský. Interiér kaplnky je síce skromný, ale pôsobí príjemným dojmom. Hlavný oltár tvorí soška Lurdskej Panny Márie v kamennej nike. V minulosti sa každoročne 29. júna, vo sviatok sv. Petra a Pavla v Starom Smokovci u tejto kaplnky konávala veľká púť. Kaplnka je dnes zasvätená Lurskej Panne Márii a je akoby ,,ukrytá,, nad Mestským úradom, neďaleko vily Flóra. Kaplnka je vhodným miestom na sústredenie a modlitbu. Počasie nám prialo v rezorte "Hrebienok" sa zahrali na novovybudovanom detskom ihrisku. Výlet sme zakončili v krásnej cukrárni Eliška chutnou zmrzlinou.

          • Slávnosť Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi

          • Prikázaný sviatok sme oslávili spolu so žiakmi Biblického krúžku  vo štvrtok 8. júna 2023, účasťou na sv. omši . Je to mimoriadne krásna a vzácna slávnosť, kde si uctievame Eucharistiu, ktorú ustanovil Pán Ježiš pri Poslednej večeri na Zelený štvrtok.